Kerkdiensten en kerstnacht Protestantse Gemeente Lisse i.w.

Lisse n De Hervormde gemeente en de Gereformeerde kerk in Lisse zijn in een proces van fusie. In januari vinden de diensten plaats in de Pauluskerk aan de Ruishornlaan.

Deze diensten worden volgens de richtlijnen van de overheid tot nader order zonder deelnemers gehouden op de zondag om 10 uur, met een minimum aan vaste deelnemers. Zie voor meer gegevens de website www.pknlisse.nl. De diensten worden met beeld en geluid uitgezonden op kerkomroep.nl. We houden verder nauwgezet berichtgeving over de coronasituatie in het oog en passen zo nodig het protocol hierop aan.

Op 3 januari gaat ds. E.R.V. Schuddebeurs voor. Op 10 januari is dat ds. A. Moolenaar. Op 17 januari is de beurt aan ds. J.P. Kraaijeveld. Die dag is om 16.00 uur in de Agathakerk een gebedsdienst voor de Eenheid van de Kerken. De 24e gaat ds. A. Moolenaar voor. Op de 31e is ds. J.P. Kraaijeveld voorganger. Om 19.00 uur is er die dag ook een leerdienst over 'Een goed leven' door ds. D. van Duijvenbode uit Hoek van Holland.


Kerstnachtdienst

Het plan om 30 gasten toe te laten tot de kerstnacht- en kerstochtenddienst in de Grote Kerk op het Vierkant en een beeldverbinding met de twee andere kerken tot stand te brengen is niet uitvoerbaar in verband met de richtlijnen van de overheid. In plaats daarvan zijn de kerkdiensten in beeld en/of geluid te volgen via internet. De drie kerken vormen medio 2021 de Protestantse Gemeente Lisse (PGL) en onder die naam zijn ze nu al te vinden op www.kerkomroep.nl.