WelzijnsKompas heeft alle kerstpakketten van Dorpshart Lisse uitgedeeld. | Foto: Hella Radic
WelzijnsKompas heeft alle kerstpakketten van Dorpshart Lisse uitgedeeld. | Foto: Hella Radic Foto: Radic

Kerst Tour d'Amour verspreidt warmte

REGIO n In de week van 14 december gingen buurtwerkers Carlijn French en Dionne Scheepmaker op pad met de tuktuk om liefde, warmte en lichtpuntjes te verspreiden.

Maar liefst 60 inwoners uit Hillegom en Lisse werden verrast met een bezoekje tijdens de Kerst Tour d’Amour. De tuktuk van WelzijnsKompas werd volgeladen met hartverwarmende post, ingeleverd door inwoners uit Hillegom en Lisse, en liefdevolle kerstpakketten, onder meer van Dorpshart Lisse. Daarnaast maakte Angelique Sijsenaar-van der Lans, om het mooie werk van haar recent overleden vader voort te zetten, prachtige kerststukken. Trompettist Jeffrey Parmentier trakteerde Lissers op kerstliedjes. WelzijnsKompas wil iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan de Kerst Tour d’Amour en in het bijzonder: Angelique Sijsenaar-van der Lans, basisschool De Tweemaster, basisschool Meer en Dorp, Café Nissa, Chocolaterie Pierre, Dorpshart Lisse, Jeffrey Parmentier, Maria Smit-Cornelissen, Rotary Club Hillegom-Lisse, Supermarkt Plus Tolenaar, Tweedehands kinderkledingwinkel Toost en iedereen die hartverwarmende post heeft ingeleverd.


Positieve afsluiting van een raar jaar op Fioretti Hillegom

Hillegom n De gymdocenten van het Fioretti College in Hillegom hebben vorige week de handen ineengeslagen om voor de leerlingen van het Fioretti College een leuke en interactieve gymles te organiseren, zodat het jaar afgesloten kon worden met een positieve vibe.

Ze deelden de gymzaal op in drie verschillende ruimtes met allerlei spelvormen die de leerlingen konden ervaren. Zo was er een ruimte waarbij leerlingen een virtuele bril mochten uitproberen, of gaan racen als Max Verstappen op het virtuele circuit van Zandvoort; lekker ‘ouderwets' een potje tafeltennis spelen of verschillende spelvormen doen op de Wii. In een andere ruimte konden de leerlingen zich heerlijk uitleven op de opblaasonderdelen zoals een gladiatorengevecht houden of samen battelen in de pannakooi. In de laatste ruimte werden de leerlingen verdeeld in twee teams, waarbij ze zich mochten uitleven in een omgetoverde lasergamehal. De activiteiten waren een groot succes en werden door de leerlingen als positief ervaren. Ze vertrokken allemaal met een glimlach op hun gezicht uit de gymzaal.

Afbeelding