De nieuwe bomen komen in de plaats van de populieren die onlangs gekapt moesten worden. | Foto: pr
De nieuwe bomen komen in de plaats van de populieren die onlangs gekapt moesten worden. | Foto: pr Foto: pr

Nieuwe bomen aan Randweg

Lisse n Keukenhof heeft 17 december langs de Westelijke Randweg (N208) ruim 30 bomen geplant. Het vervangen van de bomen is een van de gezamenlijke projecten van de gemeente Lisse en Keukenhof om de biodiversiteit in de omgeving te verbeteren.

Henk de Mooij, manager parkbeheer bij Keukenhof, hielp bij het planten en vertelt hierover het volgende: “Lindes, wilgen en acers (esdoorns, red.) komen in de plaats van de oude populieren die recent uit voorzorg gekapt zijn op het parkeerterrein van de bloemententoonstelling. Deze nieuwe bomen hebben een langere levensduur waardoor de Westelijke Randweg ook op lange termijn een mooie bomenrij heeft staan. Het zijn soorten die van origine in deze streek voorkomen."


Bloeiende entrees

De bomenrij en de rotondes die onlangs werden ingeplant door Keukenhof maken deel uit van het project Bloeiende entrees van de Bollensteek, dat komend jaar verder wordt uitgevoerd door gemeenten Lisse en Hillegom.


De gemeente heeft afgelopen week ook bekendgemaakt dat een van Lisses bekendste bomen gekapt moet worden. Lees de berichtgeving daarover op pagina 11.