Bibliotheek start met Afhaalbieb

hillegom n De Bibliotheek is voorlopig nog gesloten, maar gestart met de Afhaalbieb.

“Wanneer iemand zich aanmeldt voor de Afhaalbieb stellen we speciaal voor hem of haar een boekenpakket samen. Dit pakket bestaat uit vijf boeken uit de collectie van de vestiging die je selecteert als afhaallocatie. Je kunt zelf je genre kiezen”, laat collectiespecialist Karen Broekhoef weten.

Alle e-books zijn trouwens ook als als boek te leen.


Hoe gebruiken kids online media?

webinar n Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert een webinar over Kind en Media voor ouders van kinderen van 9 tot en met 12 jaar.

Wat doet je kind op de computer? Is je kind online wel veilig? Hoe lang mogen kinderen eigenlijk spelen op hun telefoon of tablet? Wat past bij de leeftijd? Veel ouders zijn bezorgd over het gebruik van beeldschermen en online media door hun kinderen.

Tijdens het webinar krijg je als ouder informatie over ontwikkelingen van deze tijd, de beleefwereld van je kind en de mogelijkheden van het online zijn. Ook krijg je handvatten voor de opvoeding van je kind op het gebied van beeldschermgebruik.


Het webinar is speciaal voor ouders van kinderen van 9 tot en met 12 jaar en vindt plaats (online) op 19 januari, van 20.00 tot 21.30 uur. Deelname kost 5 euro.

Aanmelden kan via www.cjgcursus.nl.


Nieuw boek Frénk van der Linden

Hillegom n 'En altijd maar verlangen - De liefdesoorlog van mijn ouders' is de titel van het nieuwe boek van journalist en schrijver Frénk van der Linden. Het speelt zich voornamelijk af in Hillegom, de gemeente waar hij opgroeide.

Van der Linden schetst hoe een bewogen verleden blijft bewegen, en hoe we onze laatste zucht in gesprek zijn met onze ouders - of we het willen of niet. Het boek komt uit op 21 januari.

In een interview met De Hillegommer, dat dinsdag 19 januari gepubliceerd wordt, vertelt Van der Linden meer over dit boek en zijn inmiddels 40-jarige carrière.


Positief opvoeden na scheiding

Webinar n 'Positief opvoeden voor gescheiden ouders' is een gratis training die op 19 januari start. Deze training van het Centrum voor Jeugd en Gezin ( CJG) wordt online gegeven via Teams.

De cursus, bestaande uit vijf online bijeenkomsten een een telefonisch contact, is bedoeld voor ouders die een een (v)echtscheiding zitten of dit net afgerond hebben en problemen ondervinden als gevolg van deze scheiding. De Triple P-training Positief opvoeden voor gescheiden ouders, geeft je simpele, duidelijke handvatten over hoe om te gaan met de gevolgen van de scheiding. Denk aan het hanteren van conflicten, het omgaan met de scheiding en bijbehorende emoties, de mogelijke gevolgen voor de kinderen, het ontwikkelen van een eigen probleemoplossend vermogen en het uitwisselen van tips voor een goede balans tussen werk, gezin en ontspanning.

De cursus start dinsdag 19 januari. Omdat kinderen niet aanwezig mogen zijn, is de cursus van 19.30 tot 21.30 uur. Aan de training zijn geen kosten verbonden. Voor aanmelden of meer info: www.cjghillegom.nl.