Genoeg leden voor stembureaus

verkiezingen n Dankzij een oproep voor meer stembureauleden die de Tweede Kamerverkiezingen bij de stembureaus in Lisse in goede banen helpen te leiden, heeft de gemeente veel aanmeldingen gekregen.

Dit heeft ertoe geleid dat in Lisse inmiddels voldoende stembureauleden zijn. Meer aanmeldingen voor Lisse zijn dus niet meer nodig, maar de gemeente adviseert om bij buurgemeenten te informeren. Daar is wellicht nog plek. Kijk hiervoor op www.elkestemtelt.nl.
De verkiezingen voor de Tweede Kamer vinden plaats op 15 en 16 maart. Er is gekozen voor meerdere dagen vanwege de coronamaatregelen. Zo is een betere spreiding van mensen te realiseren.


Straat vernoemd naar zeeheld Dorus Rijkers

NIEUWBOUW n Wijk ‘De Waterkanten’ krijgt een straat die wordt vernoemd naar de zeeheld Dorus Rijkers. Dat heeft het college van B en W besloten.

De aanvulling is nodig omdat bouwontwikkelingen in de buurt leidden tot een extra straat. Dorus Rijkers (1847-1928) werd vooral bekend omdat hij en zijn bemanningen meer dan vijfhonderd levens van schipbreukelingen redden. De straatnamencommissie van Lisse heeft met de naamgeving ingestemd. Rijkers wordt gezien als een échte zeeheld. "Over andere zeehelden is nog wel eens discussie", aldus wethouder Kees van der Zwet, "maar Rijkers is absoluut onomstreden. Hij is nog steeds een voorbeeld voor de reddingmaatschappijen." In 1920 werd Rijkers uitgeroepen tot populairste man van Nederland. In zijn woonplaats Den Helder is een monument opgericht en staat het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers.