Op Duindigt organiseerde Lisse de kortebaanwedstrijd en zorgde de HDV tevens voor een mooie aankleding met bloemen en vlaggen. | Foto: pr
Op Duindigt organiseerde Lisse de kortebaanwedstrijd en zorgde de HDV tevens voor een mooie aankleding met bloemen en vlaggen. | Foto: pr Foto: pr

Lisse opnieuw Kortebaan van het jaar

Lisse n Kortebaandraverijen.nl heeft Lisse voor de derde keer in de historie benoemd tot Kortebaan van het jaar. De redactie van de website roemt het doorzettingsvermogen en de creativiteit van de HDV om in het bijzondere jaar 2020 toch een kortebaan te organiseren.

Het afgelopen kortebaanseizoen stond in het teken van afgelastingen. Toch konden de paarden twee keer deelnemen aan een kortebaan. De Renbaan Duindigt bleek een goede uitvalsbasis waar het publiek op anderhalve meter afstand van elkaar de koers kon bekijken. Lisse was de enige organisatie die zelfstandig een kortebaan op Duindigt hield. Op donderdag 24 september (de originele datum) werd een koers verreden die sportief zeer de moeite waard was. Daarbij was de aankleding van de baan met bloemen en vlaggen om de vingers bij af te likken.

Door de koers ook online aan te bieden met de mogelijkheid om op diverse locaties in Lisse de koers te bekijken, liet de organisatie bovendien veel creativiteit zien.

In samenspraak met de Harddraverijvereniging Lisse & Omstreken wordt gezocht naar een geschikt moment om de wisseltrofee te overhandigen. Lisse won de prijs eerder in 2009 en 2010.