Afbeelding
Foto:

Tour d’amour; doe een verzoek voor een bezoek

Hillegom/Lisse n De tuk tuk van Welzijnskompas rijdt alweer bijna een jaar door Lisse en Hillegom.

De buurtwerkers gingen afgelopen jaar op bezoek bij Hillegommers en Lissers om hen, in deze onvoorspelbare en spannende tijden, een hart onder de riem te steken. Een luisterend oor en een momentje van aandacht werd geboden. Er werden bezoekjes gebracht aan mantelzorgers, inwoners die zich alleen voelden, maar ook aan jarigen en inwoners die geen jubileumfeest konden vieren vanwege Corona. Daarnaast werden ook inwoners die zich juist zo om anderen bekommeren in het zonnetje gezet.

Hartverwarmende post werd ingezameld; vele Lissers en Hillegommers schreven mooie kaarten, brieven, gedichten en tekeningen. Prachtige haakwerkjes werden ingeleverd en uit allerlei hoeken kwamen verzoekjes tot bezoekjes voor de Tour d’Amour.

Ook in het eerste kwartaal van dit nieuwe jaar gaan de buurtwerkers weer op tour om liefde en warmte te verspreiden.

Op verzoek komt WelzijnsKompas langs om een warme groet te brengen. Degenen die bezoek ontvangen krijgen een kleine verrassing.

Neem contact op met Team Buurtwerk wanneer iemand een bezoekje van ons kan gebruiken; een hart onder de riem nodig heeft.

Voor een verzoekje tot een bezoekje kan er contact opgenomen worden met WelzijnsKompas 0252-757 100 of met Team buurtwerk van WelzijnsKompas c.french@welzijnskompas.nl.


Praat mee met Pieter Omtzigt en Julius Terpstra

politiek n Het CDA Duin- en Bollenstreek houdt donderdag 3 februari om 20.00 uur in samenwerking met de regionale CDA afdelingen in de streek een digitaal vraaggesprek met CDA Kamerleden Pieter Omtzigt en Julius Terpstra.

Terpstra: ‘’Gezien de huidige coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk om een live evenement te organiseren. ’’Wij vinden het heel belangrijk dat kiezers toch goed geïnformeerd worden over ons programma en dat vragen beantwoord kunnen worden, vandaar dit digitale vraaggesprek’’.

Tijdens het vraaggesprek komen onderwerpen aan de orde als economie, wonen, de Europese Unie, betrouwbare overheid, een nieuw sociaal contract en veiligheid. Uiteraard mogen er ook vragen worden gesteld over andere onderwerpen.

Aanmelden voor dit digitale vraaggesprek kan via Guylaine Loos: loosguylaine@gmail.com. Het gesprek zal live worden uitgezonden via de facebookkanalen van de CDA afdelingen Lisse, Hillegom, Teylingen, Noordwijk, Katwijk en CDJA Duin- en Bollenstreek


Fietslabyrint voor bewoners Berkhout

Lisse n Fietsen door de eigen stad of in omliggende streken, de natuur in het buitenland bewonderen, terug naar je geboorteplaats of nieuwe plekken ontdekken. Het kan gewoon binnen, met een fietslabyrint.

Dankzij een schenking van de Stichting Recreatieve Activiteiten Mariënstaete (SRAM) beschikt woonlocatie Berkhout sinds kort over een tweede fietslabyrint met elektronische bewegingstrainer. Het staat op de beschermd wonen-afdelingen en wordt al veel gebruikt door een paar sportieve mannen. Met zo'n 500 fietsroutes in Europa is er altijd wel een hotspot die zij willen bezoeken. Bewoners genieten van de beelden en het gevoel ergens naar op weg te zijn, vooral als zij beelden zien van hun omgeving. Tijdens het fietsen herkennen zij straten en huizen van vroeger. Lees verder op www.lissernieuws.nl.

Afbeelding