Afbeelding
Foto: pr

Webinar 'Help je puber de corona-periode door!'

REGIO n Het Centrum voor Jeugd en Gezin houdt op 4 februari in samenwerking met Tischa Neve een webinar over het ondersteunen van pubers in deze coronaperiode.

Het is bedoeld voor alle ouders met kinderen van 11 tot en met 16 jaar uit Hollands Midden.

Een puber in huis... dat is voor veel ouders normaal al een uitdaging. En nu de coronacrisis al zolang duurt en zoveel van je puber vraagt, is het extra moeilijk. Hoe kan je je puber helpen? Hoe zorg je voor een goede sfeer in huis? Kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve geeft je in dit webinar inspiratie. Het is een online lezing vol eyeopeners, voorbeelden en praktische tips die je direct in de praktijk kunt toepassen.

Dit webinar vindt plaats op donderdag 4 februari van 20.00 tot 21.00 uur. Aanmelden voor de gratis CJG-webinar kan eenvoudig via www.cjgcursus.nl.


Defilé voor 60-jarig bruidspaar Molkenboer

Lisse n Piet en Ria Molkenboer waren dinsdag 19 januari 60 jaar getrouwd. Door zoon Perry werd er een defilé georganiseerd.

Vele auto’s verzamelden zich bij de Pauluskerk, familie, vrienden en bekenden. In een lange stoet ging de tocht richting de Berliozstraat waar het echtpaar nietsvermoedend in huis zat, met schoondochter Thamar. Bij het horen van luid getoeter kwamen ze overeind en zagen een lange stoet auto's aankomen met Perry voorop. Hij leidde de stoet langs de voortuin, die door de kleinkinderen Leroy en Bob prachtig versierd was.

\Iedereen had een prachtige bloem meegenomen om hen te feliciteren. Zo ontstond er langzaamaan een enorm groot en prachtig boeket. Piet en Ria genoten overduidelijk, en waren zo verrast! Beiden kijken dankbaar terug op een geweldige dag!


Grenzenloos actief

streek n In 2018 is het Nationale Sportakkoord getekend met als belangrijk thema: Inclusief Sporten. Doel is dat iedere Nederlander een leven lang plezier kan beleven aan bewegen en sporten.

Om dit te bereiken hebben de gemeenten Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk en Teylingen de krachten gebundeld in het project Grenzeloos Actief Duin en Bollenstreek. Onderdeel van dit project is een onderzoek naar de beweeg- en sportbehoefte en belemmeringen onder mensen met een fysieke of zintuiglijke beperking of chronische aandoening.

Team Sportservice Zuid-Holland heeft hiervoor een vragenlijst opgesteld.

Meer weten? Vul dan de vragenlijst in op www.teamsportservice.nl.