Adamas zet de digitale deuren wijd open op Wereldkankerdag, 4 februari. | Foto: pr
Adamas zet de digitale deuren wijd open op Wereldkankerdag, 4 februari. | Foto: pr Foto: pr

Aandacht voor kanker, juist NU

Regio n Aandacht voor kanker. Juist NU! Dit is het thema van Wereldkankerdag 2021 op 4 februari. En dat is wat het Adamas Inloophuis geeft! Niet alleen op deze dag, maar gedurende het hele jaar. Ook in coronatijd.

Aandacht voor kanker. Juist NU. “Dat we deze aandacht momenteel fysiek niet kunnen geven bij Adamas is ontzettend jammer”, zegt Annelies Osinga, leidinggevend coördinator Adamas Inloophuis. “Zeker nu (ex)patiënten, naasten en nabestaanden het harder nodig hebben dan ooit. Normaal zetten we de deuren open tijdens Wereldkankerdag, om de drempel te verlagen. Want de drempel om naar Adamas te gaan is hoog, want het gaat over jou en dat is spannend. Dit jaar zetten we de deuren digitaal open. Wellicht is dit zelfs nog laagdrempeliger dan fysiek”, lacht Annelies.


Beleef Adamas online

Van 09.00 – 21.00 uur biedt Adamas tal van verschillende activiteiten aan. Vragenuurtjes, Pilates, creatieve workshops als Open Atelier, Art Journal, Creatief schrijven, een lotgenotengroep voor nabestaanden, een mooie lezing door het Spaarne Gasthuis over de late gevolgen van kanker, en een fantastische workshop: Kanker heb je samen.

Met dit programma hoopt het inloophuis iedereen een idee te geven wat Adamas kan bieden wanneer je leeft met en na kanker. Voor meer informatie over en de linkjes naar de activiteiten klik op https://www.adamas-inloophuis.nl/wereldkankerdag.


Wereldkankerdag

Wereldkankerdag is ieder jaar op 4 februari. Deze dag is bedoeld om het bewustzijn rondom kanker te vergroten, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker én hun naasten of nabestaanden te onderstrepen. 75 inloophuizen in heel Nederland ondersteunen mensen met het (her)vinden van hun veerkracht in hun proces met kanker. Dit doen zij door het bieden van een luisterend oor, informatie en ondersteuning bij niet-medische vragen over leven met en na kanker. Kijk op op de website www.wereldkankerdag.nl voor persoonlijke verhalen en activiteiten door het hele land.


Adamas MasMas Challenge

4 februari zou de lancering zijn van de unieke sponsoractie: de Adamas MasMas Challenge in samenwerking met Rolf Sanchez. Helaas is deze actie uitgesteld omdat de scholen dicht zijn. Maar Adamas kennende komen ze vast weer met iets origineels. Mocht je zelf in actie willen komen, meld je dan aan op acties.kwf.nl/fundraisers/teamadamasinloophuis of mail: annelies@adamas-inloophuis.nl voor informatie.


Over Adamas

Adamas ondersteunt mensen met het (her)vinden van hun veerkracht in hun proces met kanker. In het Adamas Inloophuis werken 100 vrijwilligers die 6.000 bezoeken begeleiden. In het oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis werken 20 vrijwilligers die jaarlijks 6.500 bezoeken begeleiden. Het Adamas Inloophuis is 100 procent afhankelijk van giften, donaties en subsidies. Jaarlijks is er 300.000 euro nodig om de gasten kwalitatief hoogstaande begeleiding te bieden.