Digitale presentatie Dichter bij Kunst

dichten n In het kader van de poëzieweek, dit jaar van 28 januari tot en met 3 februari, heeft de ex-dorpsdichter van Lisse, Alida van Leeuwen, een digitale presentatie gemaakt van een aantal van haar gedichten uit de bundel 'Dichter bij Kunst'.

Deze gedichten hebben allemaal op de een of andere manier te maken met het thema van de negende poëzieweek, namelijk 'Samen'. De achtergrond van dit thema is dat poëzie verbindt, voedt, inspireert en samenbrengt. De digitale presentatie van Alida is vanaf 28 januari te zien en beluisteren via de Facebookpagina van KunstenaarsCollectief KuCo.


Steun voor De Zwarte Tulp

kunst n Museum de Zwarte Tulp krijgt 13.000 euro uit een provinciaal coronanoodfonds.

De gemeente Lisse deed hiervoor de aanvraag. Het museum verkeert al enige tijd in financiële nood. Vanwege de lockdown was het een groot deel van 2020 dicht en heeft het bestuur ontslag aangevraagd voor de enige twee betaalde krachten, waaronder directeur Werner van den Belt.


CJG-webinarserie 'Get up! Tijdens de lockdown'

THUIS n Aan alle ouders met kinderen van 2 tot 12 jaar biedt het Centrum voor Jeugd en Gezin in samenwerking met Tischa Neve gratis een serie korte webinars aan.

Daar gaan we weer.... wekenlang geen school, geen sport, geen leuke tripjes. De kinderen thuis, vakantie, thuis-school en thuis-werk.. Jij moe, de kinderen moe, wekenlang bovenop elkaars lip.

In de webinarserie 'Get up! Tijdens de lockdown' geeft Tischa Neve je handvatten en tips om het thuis ook tijdens de lockdown gezellig te houden en actief bezig te zijn met je kinderen. Je kunt ze makkelijk tussendoor bekijken. En bij elk webinar krijg je 7 actieve, sportieve filmpjes en opdrachten van team Jonger Oranje voor het hele gezin om samen te bewegen. Bekijk de 4 gratis webinars van 25 minuten via www.cjgcursus.nl of via de CJG-website van jouw gemeente.