Dit soort knutsels, tekeningen, brieven en kaarten kreeg WelzijnsKompas al toegestuurd. | Foto: pr
Dit soort knutsels, tekeningen, brieven en kaarten kreeg WelzijnsKompas al toegestuurd. | Foto: pr Foto: pr

Valentijn komt eraan, hartverwarmende post is nog steeds zeer welkom

Lisse-Hillegom n Sinds de komst van corona gaan buurtwerkers Carlijn French en Dionne Scheepmaker op pad met de tuktuk om liefde en warmte te verspreiden. Tijdens deze Tour d’Amour verrassen zij inwoners van Lisse en Hillegom met een bezoekje om hen een hart onder de riem te steken in deze voor velen moeilijke, onvoorspelbare tijd.

Ze bezorgen liefde, warmte, zonnestralen én hartverwarmende post. Vele Lissers en Hillegommers gaven gehoor aan hun oproep om mooie post bij hen in te leveren. Zij willen een ieder die zich hiervoor heeft ingezet ontzettend bedanken!

Valentijnsdag komt er aan (om precies te zijn op 14 februari) en Carlijn en Dionne hopen in de maand februari zo veel mogelijk mensen te verrassen met lieve post. De hartverwarmende post blijft dan ook meer dan welkom. Kaarten met een mooie boodschap, brieven, tekeningen, gedichtjes, haakwerkjes en andere knutsels kunnen ingeleverd worden bij onderstaande adressen:

Het is mooi om te zien dat de bezoekjes van de Tour d’Amour en de hartverwarmende post heel erg gewaardeerd worden. Ook de komende tijd blijven de buurtwerkers op pad gaan tijdens de Tour d’Amour! Verzoekjes tot bezoekjes voor de Tour d’Amour kunnen telefonisch of per e-mail worden doorgegeven aan buurtwerker Carlijn French via c.french@welzijnskompas.nl of 0252-757 100.


Kijk online mee tijdens open dag Rijnlands Lyceum Sassenheim

School n De open dag van het Rijnlands Lyceum Sassenheim is zaterdag 6 februari online, van 10.00 tot 13.30 uur. De link komt op de website www.rijnlands.nl/groep8 te staan.

“We houden op 6 februari vier rondes”, zegt Bern Persoon, coördinator van de eerste klassen van het Rijnlands Lyceum Sassenheim. “Eerst drie rondes voor de leerlingen, de laatste ronde om 13.00 uur is voor de ouders. Na een korte introductie gaan 6 brugklassers een stukje van de school laten zien en vragen beantwoorden. Zij kunnen als de beste vertellen hoe het is om hier op school te starten en hoe het hier is. De vragen zijn welkom via de chat of, als er nu al een vraag is, via mijn mail: b.persoon@rijnlandslyceum-rls.nl."


Verrassend einde

De rondes zijn van 10 tot 10.30 uur, van 11.00 tot 11.30 uur en van 12.00 tot 12.30 uur. "Iedere leerlingenronde heeft een verrassend eind, waar zelf ook aan mee te doen is, dus blijf tot het eind van de ronde online. We sluiten de online open dag af met het beantwoorden van vragen van ouders, van 13.00 tot 13.30 uur. Onze ouderraad, het zorgteam en de coördinatoren zitten hiervoor klaar. Vragen zijn welkom via de chat, Instagram en b.persoon@rijnlandslyceum-rls.nl. We hebben er veel zin in!”, besluit Bern.


Hennepkwekerij in flat Rembrandtplein

Lisse n Na een tip via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) is de politie dinsdag 26 februari een flatwoning aan het Rembrandtplein binnengegaan. Daar trof zij een grote hennepkwekerij aan. De bewoner is aangehouden.

De politie meldde op onder meer Facebook dat een gespecialiseerd bedrijf de kwekerij heeft ontmanteld. Daarbij kwam naar voren dat er 410 hennepplanten aanwezig waren. De politie onderzoekt hoe lang de kwekerij al gehouden werd en gaat ervan uit dat het niet de eerste kweek was. "Een hennepkwekerij in een woning brengt altijd gevaar met zich mee. Laat staan in een flatwoning. Op een van de foto's is te zien dat er al een keer kortsluiting heeft plaatsgevonden. Je moet er niet aan denken als hier brand was uitgebroken!", meldt wijkagent Marco van Maris in het Facebookbericht.

Tegen de bewoner van de flatwoning is proces-verbaal opgemaakt. Ook zal hij de schade aan de woning moeten gaan vergoeden.

Ruim 400 hennepplanten werden gehouden in de flat. | Foto: Politie HLT
Afbeelding