Het gezellige terras voor het hotel aan de Hoofdstraat. | Foto: archief, Caroline Spaans.
Het gezellige terras voor het hotel aan de Hoofdstraat. | Foto: archief, Caroline Spaans. Foto: CS

Villa Flora 140 jaar jong; hopelijk later in 2021 jubileumfeestje

n "We tellen af naar een mooie zomer!"

Hillegom n Het bekende hotel villa Flora viert dit jaar haar 140e verjaardag. In de loop van 1881 is het koffiehuis van Jaap Staats vermoedelijk gebouwd daar er in november 1881 een vergunning is vergeven door de gemeente voor het houden van een verloting ter ere van Sinterklaas. En Sinterklaas komt nog steeds bij Flora! "Afgelopen jaar helaas niet maar we hopen dat we de goedheiligman dit jaar weer kunnen verwelkomen. De Sint hoort toch een beetje bij Flora!"

In mei 1903 krijgt de Familie van Dril Flora in bezit. Deze familie zal drie generaties lang aan het roer blijven van het logement met café. Door de jaren heen verbouwt de familie Van Dril het pand meerdere malen tot de grootte zoals het nu is. Vele verenigingen hielden zetel in Flora en vele trouwerijen zijn er gevierd. Hotel Flora is echt een begrip in Hillegom en omstreken geworden dankzij de familie Van Dril.

In 2013 krijgt de oud-buurjongen van de familie Van Dril, Nick de Mon de sleutels van Flora om samen met Renate een nieuwe weg in te slaan en Villa Flora nieuw leven in te blazen. En tot nu toe is dat aardig gelukt. Het restaurant en de zalen floreren weer als vanouds. En zoon en dochter werken inmiddels ook in het bedrijf.


De onderlinge saamhorigheid doet iedereen goed

En nu 2021. "Niet de start die we gehoopt hadden voor een jubileumjaar, maar we gaan er toch het beste van maken en hopelijk als we weer open mogen kunnen we onze feestelijke plannen toch uitvoeren. Leuke aanbiedingen met florijnen prijzen en een feestavond met live muziek. Tevens staat een personeelsfeest in de planning. Het afgelopen jaar was bizar voor ons maar ook zeker voor onze medewerkers. Met z’n allen hebben we schoon gemaakt, geschilderd, verbouwd, plannen gemaakt en weer opnieuw schoon gemaakt. We merken dat het nu wel heel lang duurt maar de saamhorigheid onderling doet iedereen goed. In oktober hebben we eindelijk onze open keuken kunnen realiseren en we kunnen niet wachten om deze aan de gasten te laten zien. Een nieuwe kaart met vlees en vis van een heuse houtskooloven geeft de keukenbrigade weer spirit om de sterren van de hemel te koken!


Aftellen

Totdat we weer volledig open mogen blijven we maaltijden bezorgen maar hopelijk is de langste tijd achter ons en kunnen we aftellen naar een mooie zomer!"