Diensten in maart Protestantse Gemeente Lisse

kerk n De Hervormde gemeente en de Gereformeerde kerk in Lisse zijn in een proces van fusie. In maart worden alle diensten gehouden in de Pauluskerk aan de Ruishornlaan.

Zolang dat nodig is worden alle diensten (volgens de richtlijnen van de overheid) tot nader order zonder deelnemers gehouden, met een minimum aan vaste deelnemers. Er wordt in de diensten ook niet gezongen. De diensten worden met beeld en geluid uitgezonden op kerkomroep.nl en YouTube. Zie voor meer gegevens de website www.pknlisse.nl.

Op zondag 7 maart is er om 10.00 uur een doopdienst met ds. E.R.V. Schuddebeurs. Woensdag 10 maart 19.00 uur is er een bidstond met ds. A. Moolenaar. Zondag 14 maart om 10.00 uur gaat ds. J.P. Kraaijeveld voor en op 21 maart is dat ds. A. Moolenaar. Op Palmpasenzondag 28 maart is er om 10.00 uur een dienst met ds. N. de Reus uit Lisse. Om 19.00 uur spelen musici koralen uit de Matthäuspassion.

Van maandag 29 maart tot en met woensdag 31 maart is er steeds om 19.30 uur een Stille-Weekdienst onder leiding van de commissie Vieringen.


Meerjarig beeld begroting Lisse is zorgelijk

politiek n Lisse heeft een grondige analyse gemaakt van het huidige meerjarige begrotingsperspectief. Daaruit blijkt dat de gemeente structurele maatregelen moeten nemen om de begroting meerjarig op orde te brengen. Het meerjarig beeld is zorgelijk en onvoldoende stabiel voor de toekomst.

Wethouder van der Zwet: “We hebben nu een goede foto gemaakt van de huidige situatie, maar er zitten nog een aantal onscherpheden in die we verder uitzoeken. Ook kunnen landelijke besluiten nog zwaar invloed hebben op onze toekomstige begroting. Bijvoorbeeld de herverdeling van het gemeentefonds, de compensatie voor het sociaal domein, en de opschalingskortingen."

Op sommige posten geeft Lisse meer (voorzieningen voor bewoners) of minder (groenonderhoud en infrastructuur) uit dan vergelijkbare gemeenten in Nederland. "Dit willen we beter verklaren, want het hoeft niet per definitie te betekenen dat er iets heel goed of fout gaat."