Afbeelding
Foto:

Hersenstichting bedankt Lissers

Lisse n Voor de eerste keer vond de collecte van de Hersenstichting volledig online plaats. Dat gebeurde in de eerste week van 6 februari. De vele onlinecollectanten zamelden 750 euro in.

Hiermee kan de Hersenstichting meer onderzoek en betere behandelingen mogelijk maken voor iedereen met een hersenaandoening. Eén op vier Nederlanders heeft een hersenaandoening. Bijvoorbeeld aan dementie, parkinson, of hersenletsel na een ongeluk. Dit aantal blijft de komende jaren stijgen. Vroeg of laat raakt het iedereen. Met de opbrengst kan de stichting samen hersenaandoeningen behandelen en in de toekomst voorkomen. Collectant gemist? Kijk op www.hersenstichting.nl voor meer info.


Gevaarlijke weg

Hillegom n Van Pieter Smits ontving de redactie een bericht over de verkeersdrukte op de Wilhelminalaan. Zeker voor het passeren van tegemoetkomend vrachtverkeer is het eigenlijk te krap, laat hij weten.

"Fietsers worden misbruikt om de snelheid uit t verkeer te halen. Onze vrees voor de veiligheid van schoolgaande kinderen is groot. Merendeel van de huizen zijn gebouwd voor de oorlog en hebben zwaar te lijden onder het zware verkeer van nu. Huizen trillen en de scheuren springen in de muren. De adviessnelheid is 30 km/u op deze weg maar het lijkt soms net een racebaan."