Liz Meijer (links, voorzitter RC Lisse-Bollenstreek) en Lotte de Werker (voorzitter Rotaract Bollenstreek) bij de lancering van de website. | Foto: pr
Liz Meijer (links, voorzitter RC Lisse-Bollenstreek) en Lotte de Werker (voorzitter Rotaract Bollenstreek) bij de lancering van de website. | Foto: pr Foto: pr

n Regionale Rotary en Rotaract in actie voor horecagelegenheden

Keukengeheimen uit de Bollenstreek gebundeld in boek

REGIO n Wie mist het niet: even neerstrijken op een terrasje of onverwacht uit eten gaan. Al maandenlang is de horeca, een van de hardst getroffen sectoren tijdens deze coronacrisis, gesloten. Veel gelegenheden zijn wel open voor afhalen of ze bezorgen aan huis, maar de inkomsten hieruit zijn een druppel op de gloeiende plaat. Om de horeca een steuntje in de rug te geven maken Rotary Lisse-Bollenstreek en Rotaract Bollenstreek samen met vele horecagelegenheden een prachtig kookboek, genaamd ‘Keukengeheimen uit de Bollenstreek’. De opbrengsten hiervan gaan volledig naar de deelnemende horeca.

Door Ruth Eppink

In dit kookboek staan de keukengeheimen van de horeca waar we normaal zo van genieten met elkaar. "Met dit boek kun je thuis zelf de gerechten maken die je normaal gesproken in een restaurant bestelt. Of het inspireert je om zo'n gerecht bij het betreffende restaurant te bestellen waarna je het afhaalt of laat bezorgen. En we hopen natuurlijk dat we er massaal weer gaan eten als de horeca weer open mag", vertelt Hans Hartveld van Rotary Lisse-Bollenstreek. Het idee voor het boek komt van de Rotary Club Alkmaar. "Daar is al met groot succes zo'n kookboek voor die regio uitgebracht: er zijn zo'n 5000 exemplaren verkocht. Stiekem hopen we dat we dat aantal gaan overtreffen, maar we mikken voorlopig op zo'n 3000 stuks."


Glossy uitstraling

Het boek Keukengeheimen uit de Bollenstreek krijgt een high-quality glossy uitstraling, waarmee het een sieraad is voor elke keuken en je er jarenlang van kunt genieten. "Het bevat uiteenlopende gerechten en voor ieder eetmoment is er wel wat te vinden: iets lekkers voor bij de koffie, voorgerechten, hoofdgerechten en natuurlijk desserts", zegt Hartveld. "Met dit boek, waar voornamelijk horecagelegenheden uit Hillegom, Lisse, Sassenheim en Noordwijkerhout aan meewerken, maak je een culinaire reis door onze Bollenstreek."


Collector's item

De bereiding van elk gerecht wordt stap voor stap beschreven en voorzien van mooie fotografie. "Het wordt een soort collector's item, prachtig om te hebben en je steunt er de horeca ook nog eens mee. Want dankzij sponsoren hebben we geen kosten aan het maken en drukken van dit boek, zodat we de gehele opbrengst onder de deelnemende horeca kunnen verdelen", legt Hartveld uit.


Bestellen

Het boek Keukengeheimen uit de Bollenstreek is voor 22,50 euro te bestellen via de website www.keukengeheimen.com, die afgelopen zondag live is gegaan. Voor de eerste 1000 exemplaren geldt een early bird-prijs van 19,95 euro. Hartveld: "Het boek is nu in de maak en zal rond 1 mei uitgeleverd worden. Een mooi cadeau voor Moederdag bijvoorbeeld. Wie het bestelt, kan het boek laten opsturen of het ophalen bij vooraf geselecteerde afhaalpunten. Voor Hillegom is dat Chocolaterie Pierre, voor Lisse Het Smaakhuis, voor Sassenheim De KoffieMeulen en voor Noordwijkerhout is dit Lunchroom Arthur."


Flyers

Als het aan de initiatiefnemers Rotary Lisse-Bollenstreek en Rotaract Bollenstreek ligt, kan niemand in de Bollenstreek de komende tijd om het nieuwe kookboek heen. "We proberen op vele manieren aandacht voor dit project te krijgen om er echt een succes van te maken. Dit interview helpt daar uiteraard aan mee, maar ook via ondernemersverenigingen, social media én de horeca zelf zullen we de spotlights vestigen op Keukengeheimen uit de Bollenstreek", zegt Hartveld enthousiast. Hij wijst op posters die opgehangen kunnen worden en flyers die restaurants kunnen verspreiden door ze bij bestellingen te doen. De deelnemende restaurants kunnen hun gasten op de eigen socialmediakanalen en websites ook attenderen op het kookboek. "We hopen van harte dat heel veel Bollenstrekers dit unieke boek willen hebben, zodat we aan het eind een mooi bedrag aan de deelnemende horeca kunnen schenken. Want daar is het uiteindelijk om te doen."

Kijk voor alle deelnemende horeca op www.lissernieuws.nl.