Softdrugs en illegale bewoning op Meer en Duin

controle n Gemeente Lisse heeft donderdag samen met politie, Omgevingsdienst West Holland en brandweer een reeks panden gecontroleerd op bedrijventerrein Meer en Duin.

Daarbij constateerden de partners illegale bewoning en troffen ze een grote hoeveelheid softdrugs aan. De politie nam een voorraad van ongeveer 10 kilo diverse soorten softdrugs in beslag. Tegen de eigenaar van het pand waar de softdrugs werden aangetroffen, wordt proces verbaal opgemaakt. De illegale bewoning wordt verder onderzocht. Mede dankzij binnengekomen meldingen konden de bij de controle aanwezige partners gericht optreden. Als bij controles bleek dat er zaken gebeuren die volgens de wet verboden zijn, werd meteen doorgepakt. Waar nodig schakelden de aanwezige organisaties hierbij ook andere partners in. De controles zijn bedoeld om tijdig eventuele misstanden te signaleren, te voorkomen en aan te pakken. De organisaties hebben gekeken of er sprake is van bijvoorbeeld drugscriminaliteit, veiligheidsproblemen of gezondheidsrisico’s.


Compensatie voor Filmhuis Lisse

cinema n Hoewel de voorstellingen van het Filmhuis Lisse opnieuw verzet moesten worden, heeft FHL ook goed nieuws te melden.

Voorzitter Sjoerd Heeringa geeft aan dat het Filmhuis Lisse van de gemeente Lisse en de provincie Zuid-Holland een compensatie heeft gekregen voor het verlies dat het afgelopen jaar dreigden op te lopen. "Vorig jaar om deze tijd dachten we de winst van 2019 nog te kunnen evenaren. Halverwege 2020 hebben we die verwachting, tijdens de uitgestelde Algemene Ledenvergadering, moeten bijstellen met een enorm verlies.
Door bezuinigingen, minder inkomsten (maximaal 2x 30 bezoekers) en extra uitgaven (dubbele voorstellingen is dubbele zaalhuur) hebben het verlies maar deels kunnen beperken. Dankzij de coronacompensaties van de gemeente en de provincie hebben we het afgelopen jaar nu zonder verlies kunnen afsluiten! Wat er dit jaar gaat gebeuren, weten we natuurlijk niet maar we hoeven nu gelukkig niet het reservefonds aan te spreken", aldus Heeringa. Het reservefonds is bedoeld voor vervanging van de apparatuur die nog nog even stilstaat.