Afbeelding
Foto:

Diensten Protestantse Gemeente Lisse i.w.

Lisse n De diensten van de Protestantse Gemeente Lisse in wording vinden in de maand april plaats in de Pauluskerk aan de Ruishornlaan.

Zolang dat nodig is worden alle diensten (volgens de richtlijnen van de overheid) tot nader order zonder deelnemers gehouden, met een minimum aan vaste deelnemers. Er wordt in de diensten ook niet gezongen. De diensten worden met beeld en geluid uitgezonden op kerkomroep.nl en YouTube. Zie voor meer gegevens de website www.pknlisse.nl.

Ds. Moolenaar is de eigen vaste predikant. Ds. Schuddebeurs en ds. Kraaijeveld zijn tijdelijke predikanten; zij nemen op 18 april afscheid van de gemeente. Op zondag 14 maart is de nieuwe ambulante predikant ds. M. van Duijn bevestigd; eerder al werd jeugdwerker Ramona van den Hoed op deeltijdbasis aangesteld en bevestigd.

Op 1 april, Witte Donderdag, is er om 19.30 uur een dienst met ds. A. Moolenaar. Goede Vrijdag 2 april zijn er twee diensten: om 10.00 uur met ds. B.H. Weegink uit Noordwijk en om 19.30 uur met ds. A. Moolenaar.

Zaterdag 3 april is er om 21.30 uur een Paaswake met ds. E.R.V. Schuddebeurs. Op 4 april, eerste paasdag, is er om 10.00 uur een dienst met ds. J.P. Kraaijeveld.
Zondag 11 april om 10.00 uur gaat ds. M. van Duijn voor. 18 april om 10.00 uur zijn dat ds. Schuddebeurs, ds. Kraaijeveld en ds. A. Moolenaar. Zondag 25 april 10.00 uur Ramona van den Hoed samen met gastspreker / zanger Gendro Schijf, en om 19.00 uur een dienst met ds. A. Christ uit Katwijk.


Contactgroep voor mensen met autisme

Lisse n Autizorg en het jongerenwerk in Lisse van Welzijnskwartier starten vanaf maandag 29 maart met een contactgroep voor mensen met autisme in de leeftijd van 20-35 jaar. Het plan is om elkaar uiteindelijk in de barruimte van De Greef te ontmoeten. Vanwege de corona-maatregelen is de eerste bijeenkomst digitaal.

Nathalie (op de foto) is werkzaam bij Autizorg en initiatiefnemer van deze contactgroep. In haar werk als ambulant specialistisch begeleider merkte zij dat andere lotgenotengroepen in veel gevallen niet of moeizaam op gang komen.

De mensen in deze leeftijdscategorie hebben vaak de behoefte om hun sociaal netwerk te vergroten, maar weten niet hoe en waar ze moeten beginnen. Nathalie hoopt daarom dat de mensen die meedoen aan deze contactgroep, zich uiteindelijk veilig genoeg voelen om uiteindelijk hun sociaal netwerk uit te breiden.

Daarnaast is er ruimte om het met elkaar te hebben over bepaalde onderwerpen. Andere ideeën zijn uiteraard ook van harte welkom.


Nathalie heeft de groep opgezet in samenwerking met een van haar cliënten, hij heeft actief meegedacht over het vormgeven van de groep. De contactgroep komt elke laatste maandag van de maand bij elkaar van 19.30 tot 21.00 uur. De coronamaatregelen laten het nog niet toe om elkaar fysiek te ontmoeten in Jongerencentrum de Greef, daarom is de eerste bijeenkomst digitaal. Inmiddels bestaat er al een diverse groep (zowel mannen als vrouwen) van verschillende leeftijden. Interesse? Aanmelden kan via de mail: n.bot@autizorg.nl.