Afbeelding
Foto: Pexels.com

Webinar ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ bij Bibliotheek Bollenstreek

REGIO n In het kader van de Media Ukkie Dagen (26 maart t/m 2 april) neemt Denise Bontje ouders met kinderen tussen de 0 en 6 jaar mee tijdens het webinar ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ in het media-aanbod voor jonge kinderen. Welke media zijn beschikbaar? Waar moet je als ouders op letten en welke media passen in een gezond mediamenu voor jonge kinderen? Hoe zorg je nou eigenlijk voor de nodige balans?

Ouders van een peuter of kleuter zullen gemerkt hebben dat de afgelopen maanden steeds meer gebruik wordt gemaakt van het beeldscherm. Door de lockdown brengen we veel meer tijd binnenshuis door. Zeker als ouders ook thuis moeten werken, is de kans groot dat veel kinderen uit noodzaak (dan zijn ze lekker rustig) tv mogen kijken of mogen gamen op de tablet.

Veel ouders worstelen daarom met het vinden van een goede balans en maken zich zorgen om de schermtijd van hun kind. Denise Bontje laat zien hoe ouders hun peuter of kleuter op een bewuste manier in aanraking kunnen laten komen met media zonder de balans uit het oog te verliezen. Dit doet zij door in te gaan op het combineren van voorlezen, kijken, luisteren, spelen én doen. Met en zonder scherm. Binnen en buiten. Ze geeft praktische tips en er is ruimte voor het stellen van vragen.


Over Denise Bontje

Denise Bontje (@dmaakthetbont) is gespecialiseerd op het gebied van taal en mediaopvoeding én samen met Manon Bontje beheerder van Mediasmarties, de online mediagids vol media voor kinderen van 0 – 12 jaar.


Aanmelden

Dit gratis webinar wordt gegeven tijdens de jaarlijkse Media Ukkie Dagen, een initiatief van Netwerk Mediawijsheid (voor meer informatie zie https://www.mediawijzer.net/). Het is een webinar met praktische tips om een gezond mediamenu samen te stellen voor jonge kinderen. Deelname is gratis en aanmelden gaat via www.bibliotheekbollenstreek.nl/mediaukkie.