Avondvierdaagse 'Home Edition'

WANDELEN n De organisatie van de avondvierdaagse van Lisse en Lisserbroek zorgt er natuurlijk ook dit jaar voor dat je weer een paar mooie wandelingen in onze streek kunt maken.

Rekening houdend met de actuele maatregelen vanwege het coronavirus, heeft de organisatie besloten nog een keer een ‘Home Edition’ van de avondvierdaagse aan te bieden. Dan maken de wandelaars gebruik van de succesvolle avondvierdaagse-app (eRoutes-app). Hiermee kun je individuele routes voor jou of het gezin uitkiezen.
Tijdens deze speciale editie van de avondvierdaagse kun je in de periode van 29 maart t/m 30 juni vier dagen wandelen vanaf je eigen huisadres. Voor 6,50 euro krijg je toegang tot de eRoutes-app waarmee je vier keer een nieuwe route kunt gaan lopen. Je kunt zelf het tijdstip en de dagen bepalen waarop je loopt; de enige voorwaarde is dat je de vier routes binnen een periode van twee weken aflegt. De afstanden waarvoor je kunt kiezen zijn 2,5 km, 5 km en 10 km. Na afloop ontvang je de avondvierdaagsemedaille bij je thuis.

Inschrijven voor de avondvierdaagse Home Edition kan vanaf 29 maart via www.svmarijke.nl. Bij het lopen van de routes wordt van de deelnemers verwacht dat zij zich houden aan de richtlijnen van de RIVM en de rijksoverheid of lokale overheid. Bij deelnemers onder de 18 jaar ligt de verantwoordelijkheid voor de (verkeers)veiligheid bij de ouders/verzorgers. De organisatie wenst alle deelnemers veel wandelplezier toe en hoopt volgend jaar weer een normale editie te kunnen houden vanuit speeltuin Marijke.


Nieuwe regeling starterslening

Lisse n Het college van B en W stelt de komende periode jaarlijks 500.000 euro beschikbaar om starters op de woningmarkt een starterslening te verstrekken.

Per huishouden is maximaal 50.000 euro mogelijk voor de aankoop van een woning tot de NHG-grens (= 325.000 euro in 2021). De voorwaarden voor de starterslening worden verruimd, zodat ook duurzame maatregelen meegefinancierd kunnen worden. De gemeenteraad moet nog met het voorstel instemmen. Startersleningen worden gebruikt om starters op de koopmarkt hulp te bieden bij het kopen van een woning.

Meer over de nieuwe regeling en de gewijzigde gunstige voorwaarden staat op www.lissernieuws.nl.