Vlnr: Maria Westerbos, Bart Siemerink en Helene van Zutphen. | Foto: René Oudshoorn
Vlnr: Maria Westerbos, Bart Siemerink en Helene van Zutphen. | Foto: René Oudshoorn Foto: René Oudshoorn

Landelijke Opschoondag van start gegaan bij Kasteel Keukenhof

lisse n De officiële kick-off van de 19e editie van de Landelijke Opschoondag vond zaterdag 20 maart plaats bij Kasteel Keukenhof.

Het is de dag waarop heel Nederland traditiegetrouw de handen uit de mouwen steekt om de buitenruimte zwerfafvalvrij te maken en de lente in te luiden. Bij Kasteel Keukenhof waren Helene van Zutphen (directeur Nederland Schoon), Maria Westerbos (directeur Plastic Soup Foundation) en Bart Siemerink (directeur Keukenhof) bijeengekomen om het evenement officieel in te luiden, waarbij ook via een livestream verbinding werd gelegd met verschillende deelnemers in het hele land. Tijdens de Landelijke Opschoondag worden door heel Nederland opschoonacties georganiseerd waar jaarlijks ruim tienduizenden mensen aan meedoen. Kijk op www.supportervanschoon.nl voor meer informatie.


Week van het Openbaar Onderwijs

streek n De derde week van maart is al jaren de “Week van het Openbaar Onderwijs”. In deze week presenteren de openbare basisscholen in de regio zich actief aan potentiële ouders en leerkrachten.

Daarbij zetten de openbare scholen normaal gesproken de deuren open voor belangstellenden. In verband met de nog altijd geldende coronamaatregelen, worden ook dit jaar geen open dagen gehouden, waarop de scholen fysiek bezocht kunnen worden. Via www.obodb.nl kan iedereen zich echter wel virtueel rond laten leiden langs de websites van de elf openbare basisscholen in de Duin- en Bollenstreek.
Met de campagne: Openbare scholen, waar verhalen samen komen, profileren de openbare basisscholen zich in de derde week van maart aan de hand van de vernieuwde kernwaarden waar het openbaar basisonderwijs zich in haar dagelijks handelen op baseert.
Via de websites van de scholen kunnen ouders die een school voor hun kind zoeken zich oriënteren. Ook leerkrachten en andere personeelsleden op zoek zijn naar een nieuwe werkkring kunnen via de sites kennismaken met de scholen en de stichting. OBODB heeft in iedere gemeente van de Duin- en Bollenstreek minimaal één openbare basisschool, waaronder veel scholen met specifieke onderwijsconcepten of -methodieken, zoals Dalton, Jenaplan en IPC. Kijk voor meer info: www.openbaaronderwijs.nu. (Het hele bericht staat op www.dehillegommer.nl)