Galerie, Kunstuitleen Bollenstreek heeft ook werk van kunstenaars die bekend zijn in binnen- en buitenland, zoals Wouters Stips. | Foto: pr.
Galerie, Kunstuitleen Bollenstreek heeft ook werk van kunstenaars die bekend zijn in binnen- en buitenland, zoals Wouters Stips. | Foto: pr. Foto:

Expositie Wouter Stips

HILLEGOM n Bij Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek is van 5 april tot en met 15 mei een expositie van de grote kunstenaar Wouter Stips te bewonderen.

Stips (76) is een gevierd kunstenaar in binnen- en buitenland en tevens een bekende in televisieland. Hij bedacht en produceerde onder andere het destijds populaire programma Twaalf steden, dertien ongelukken. Ook in het theater is hij geen onbekende. Voor zijn expositie in het Singer in Laren produceerde hij het stuk Kind van 70. Hij combineerde hier beeldmateriaal met moderne dans en muziek. Hij houdt atelier aan huis in Hilversum.

In de toonzaal naast het atelier zijn niet alleen schilderijen en zeefdrukken van Stips te zien maar ook een levensgroot houten beeld en kleurrijk glaswerk uit het Italiaanse Murano.

Na de expositie worden de werken uitgeleend (glaskunst uitgezonderd) en te koop aangeboden. Gedurende de expositieperiode heeft de Kunstuitleen een welkomstgeschenk klaar liggen voor nieuwe leden. Het welkomstgeschenk is één van de kunstboeken van Wouter Stips.


Bezoekers kunnen telefonisch of via de mail een afspraak maken om langs te komen tijdens openingstijden om de expositie Kleurrijke kunst te komen bekijken. De Kunstuitleen is elke vrijdag en zaterdag én meerdere zondagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.kunstuitleenbollenstreek.nl.


Eigen partij voor Ysé en Isabell

HIllegom n Ysé (9) en Isabell (10) van groep 7 van basisschool de Fontein zijn bezig met een project om een politieke partij op te richten.

"Onze partij heet Lijst 7 en staat voor het milieu. Onze standpunten zijn: op meer plekken prullenbakken zoals bijvoorbeeld op het strand, het bos maar ook gewoon in woonwijken. Zodat er minder plastic op straat wordt gegooid en de plastic soep niet nog groter wordt. Wij vinden ook dat er minder autowegen gemaakt moeten worden, zodat er minder auto's rijden en er minder CO2 wordt uitgestoten. Ook vinden wij dat provincies niet zelf mogen bepalen hoe hun natuur is in die provincie. Want als het in de ene provincie heel groen is en in de andere rijden alleen maar auto's schiet het ook niet op. Wij gaan met de hele klas op 31 maart afval prikken bij de Meerlanden. Met het geld wat wij daar mee verdienen hebben wij een verrassing voor heel de klas." De meiden hebben enorm veel lol in hun politieke actie. Ze hebben zelfs een kandidatenlijst gemaakt, waarop klagenoten Roos, Gijs en Lieve staan. Lijst 7 heeft ook een poster en er volgt nog een presentatie die zij maandag 22 maart voor de klas hebben gepresenteerd.

De vriendinnen hebben veel lol met hun politieke actie. | Foto: pr