CDJA houdt spreekuur voor jongeren

Regio n Het CDJA Duin- en Bollenstreek vindt het belangrijk dat de mening van jongeren wordt gehoord in de lokale politiek. Daarom houdt het op woensdag 7 april om 19.30 uur een onlinespreekuur voor jongeren vanaf 16 jaar.

Wat kan er anders of mis je in de streek? Wat gaat er goed? Of loop je ergens tegenaan? Het digitale spreekuur is het moment om je mening te geven over de gang van zaken in de streek. Daarnaast kan je vragen stellen aan het CDJA-bestuur en is er ruimte voor discussie. Ook meepraten? Meld je dan aan. Dat kan tot en met dinsdag 6 april door een mail te sturen naar duinenbollenstreek@cdja.nl.


Lisse stelt energieneutrale ambitie uit

Lisse n Een meerderheid van de gemeenteraad van Lisse stemde donderdag tijdens de raadsvergadering in met een amendement waarin het doel wordt uitgesproken om niet in 2040, maar in 2050 energieneutraal te zijn. Dat geeft de gemeente tien jaar meer tijd om dit doel te bereiken.

Het amendement werd ingediend door de fracties van CDA, VVD en SGP/CU. CDA-raadslid Jeanette Loos vroeg zich af waarom Lisse tien jaar eerder energieneutraal zou moeten zijn dan is afgesproken in het Klimaatakkoord en binnen regio Holland Rijnland. Die gaan uit van 2050. De ambitie om al tien jaar eerder zover te zijn is volgens het merendeel van de gemeenteraad gewoonweg niet haalbaar. "Gezien de verwachte financiƫle ondersteuning vanuit hogere overheden is het in hoge mate onzeker dat de ambities van Duurzaamheid Lisse 2040 binnen de kaders 'haalbaarheid, betaalbaarheid en draagvlak' gerealiseerd kunnen worden. Onrealistische ambities dienen tijdig te worden bijgesteld om de geloofwaardigheid van en het draagvlak voor de duurzaamheidsmaatregelen te behouden", zo luidde de tekst in het amendement. Rob Veldhoven van Nieuw Lisse hield nog een slag om de arm: als de techniek en kosten goed bekeken zijn, zou het wellicht eerder gerealiseerd kunnen worden. Maar Nieuw Lisse stemde wel in met het amendement. Alleen de D66-fractie stemde tegen.


Leestips van de bibliotheek

REGIO n Voor veel onderwerpen kan je als ouder kijken hoe jouw ouders dat deden. Maar rondom mediagebruik kan dat vaak niet.

Gelukkig zijn er in de bibliotheek van 26 maart t/m 2 april de Media Ukkie Dagen, met daarin aandacht voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. En voor wie erover wil lezen of ermee aan de slag wil, heeft de bieb een aantal handige en leuke leestips. Lees verder op www.lissernieuws.nl.