Afbeelding
Foto: Sven van der Vlugt

Beweegtuin Mondriaanpark geopend

Lisse n De beweegtuin in het Lissese Mondriaanpark is klaar. Wethouder Jeanet van der Laan nam de tuin begin vorige week officieel in gebruik. Zij deed dit samen met medewerkers van fysiopraktijk Boot en Broersen.

Sporten, bewegen en spelen in de openbare ruimte is een van de drie speerpunten in het Meerjarenprogramma sporten, bewegen en spelen. De beweegtuin komt dan ook voort uit dit beleid. De gemeente Lisse heeft de beweegtuin kunnen realiseren door samen te werken met regionaal verzekeraar Zorg en Zekerheid, Stichting voorheen coƶperatie onderling belang Lisse, Woningcorporatie Stek, Fysiopraktijk Boot en Broersen, Rabobank, Rotaryclub Lisse-Bollenstreek, Rotaryclub Hillegom/Lisse en Keukenhof. Zij hebben bijgedragen door te adviseren, geld beschikbaar te stellen of te helpen met de aankleding van de beweegtuin.

Omdat omwonenden uitkijken op het park en de beweegtuin, is ook hun reactie op de plannen gevraagd. Hier kwam onder meer uit naar voren dat het beter voor het groen en de dieren is dat het park zonder verlichting blijft. De beweegtuin kan gebruikt worden tussen zonsopgang en zonsondergang. Ook komt er een bord met gedragsregels te staan bij de beweegtuin.De wijkagent en het jongerenwerk houden in de gaten of de beweegtuin wordt gebruikt waarvoor hij bedoeld is.

Op de foto Jeanet van der Laan bij haar laatste officiƫle handeling in Lisse. | Foto: Sven van der Vlugt