Afbeelding
Foto: Sven van der Vlugt

Samen aan de slag in de Groeituin

Hillegom n Voor iedereen die zin heeft om in de frisse buitenlucht samen met anderen de handen uit de mouwen te steken is er zaterdag 1 mei van 10.00 tot 13.00 uur een tuinwerkdag, georganiseerd door WelzijnsKompas.

"Trek je werkschoenen aan en stroop je mouwen op! Er zijn grote en kleine klussen, dus voor ieder wat wils. Uiteraard wordt er op gepaste afstand gewerkt met de RIVM richtlijnen in het achterhoofd. Voor koffie en thee met wat lekkers wordt gezorgd," laat de organisatie weten.

De tuinwerkdag is iedere eerste zaterdag van de maand. "Mocht het niet lukken om op 1 mei mee te doen, zet dan alvast 28 mei en 5 juni in de agenda om lekker in het groen aan de slag te gaan. Op 28 mei is er, in verband met de landelijke NL Doet dagen, een extra tuinwerkdag georganiseerd met mooie klussen die opgepakt kunnen worden. De tuinwerkdagen zijn ook een goed moment om even buiten te zijn én nieuwe mensen te ontmoeten, bovendien wordt gelijk een mooie bijdrage aan De Groeituin geleverd."

Meer informatie via buurtwerker Carlijn French van WelzijnsKompas via c.french@welzijnskompas.nl of 0252 – 757100. De Groeituin is op Sociale Media te volgen via @degroeituin_hillegom.


Op zoek naar reizende sterren

Lisse n Voor de nieuwsbriefrubriek De Reizende Ster is Team Buurtwerk op zoek naar Lissers die veel voor een ander betekenen.

WelzijnsKompas is op zoek naar mensen die voor warmte zorgen en de handen uit de mouwen steken om iets voor een ander te betekenen. Zij zijn bijzondere sterren die mogen schijnen! WelzijnsKompas noemt de rubriek niet voor niets ‘De Reizende Ster’.

De WelzijnsKompas-nieuwsbrief verschijnt elke maand en de Reizende Sterren worden dan in het zonnetje gezet.

Lezers worden geïnspireerd en zien in dat iets voor een ander betekenen ook iets kleins kan zijn en een wereld van verschil kan maken. Het interview bestaat uit vijf vragen en duurt hooguit 45 minuten ('live', op anderhalve meter, of telefonisch).

Voorbeelden: een buurman die hondjes van de buurtgenoten uitlaat, iemand die de tuin bijhoudt van een buurtgenoot die dat zelf niet meer kan; iemand die de krant voorleest aan een slechtziende; het echtpaar dat leuke kinderactiviteiten organiseert in de straat...

Wie komt er volgens jou in aanmerking voor de titel Reizende Ster? Meld diegene aan bij buurtwerker Dionne Scheepmaker: d.scheepmaker@welzijnskompas.nl. Bellen of appen kan en mag ook: 06-453 315 45.


Hermans nieuwe griffier

Hillegom n De gemeenteraad heeft Yvonne Hermans aangewezen als opvolger van de huidige raadsgriffier. Hermans neemt vanaf half juli de leiding van de griffie over.

De huidige griffier, Elma Hulspas-Jordaan, hoopt later dit jaar haar pensioengerechtigde leeftijd te bereiken en beëindigt haar werkzaamheden op 17 juli. Hermans is nu nog griffier van de gemeente Stede Broec, in Noord-Holland. Maar ze kent de regio van Hillegom goed, doordat ze dichtbij woont en van 2008 tot 2016 plaatsvervangend griffier was in Noordwijk. Bij haar installatie in de raadsvergadering van 22 april heette burgemeester Van Erk haar alvast welkom.