Burgemeester Spruit en Tom Rooijakkers. | Foto: Rob vd Linden
Burgemeester Spruit en Tom Rooijakkers. | Foto: Rob vd Linden Foto: Rob vd Linden

Voorzitter HDV Tom Rooijakkers gedecoreerd

Lisse n Burgemeester Lies Spruit verraste Tom Rooijakkers op woensdag 21 april met een Koninklijke Onderscheiding. Dit gebeurde tijdens een digitale bestuursvergadering van de Harddraverijvereniging. Rooijakkers is gedecoreerd als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Al meer dan 36 jaar is Rooijakkers betrokken bij de Harddraverij Lisse & omstreken. Hij is begonnen als medewerker binnen de vereniging rond 1984. Daar organiseerde hij de ‘maandagavondspelen’ voor de feestweek en zat hij in de commissie Publiciteit. Na zo'n 15 jaar werd hij benoemd tot bestuurslid. In 2010 is hij tot vicevoorzitter benoemd en vanaf 2011 is hij voorzitter van de HDV. De afgelopen jaren is de HDV uitgegroeid tot een organisatie met ruim 100 vrijwilligers. Het aansturen van zo’n omvangrijke organisatie is een grote verantwoordelijkheid en dit doet Rooijakkers met groot enthousiasme. Hij schenkt aandacht aan alle vrijwilligers en is overal bij betrokken. In 2022 hoopt de HDV het 150 jarig bestaan te kunnen en mogen vieren. Burgemeester Spruit is verheugd dat zij de onderscheiding aan de heer Rooijakkers mocht overbrengen en prees hem voor zijn jarenlange grote inzet voor de Harddraverijvereniging.


Personeel Hobaho geeft Reuzenbol cadeau

Lisse n Het personeel van Hobaho by Dümmen Orange heeft een bijzonder cadeau overhandigd aan de directie en het managementteam van Hobaho: een Reuzenbol ter ere van het 100-jarig bestaan.

De Reuzenbol heeft als thema 'Ode aan het handwerk in de bloembollenteelt', gemaakt door beeldend kunstenaar Trude Hol uit Lisse. Maandag 18 april bezocht burgemeester Spruit het jubilerende bedrijf.

Afbeelding