Wethouder Karen Hoekstra en imker Meinhard van de Reep. | Foto: Annemiek Cornelissen.
Wethouder Karen Hoekstra en imker Meinhard van de Reep. | Foto: Annemiek Cornelissen. Foto:

Wethouder opent open dagen

HILLEGOM n Bij imkerij Weerlanerpolder waren afgelopen weekend open dagen in het kader van de Nationale Zaaidagen 2021.

Door Annemiek Cornelissen

Wethouder Karin Hoekstra opende zaterdag deze open dagen door een heel bijzonder plantenpakket in ontvangst te nemen, samengesteld door lokale ondernemers. Tijdens de Nationale Zaaidagen werden landelijk tal van acties ondernomen door organisaties, bedrijven en particulieren om de overlevingskansen voor bijen, vlinders, hommels en andere insecten te vergroten.

Vanuit Hillegom stak een aantal organisaties de koppen bij elkaar voor dit doel en zo ontstond dit plantenpakket, om bijen en vlinders in de tuin meer kansen te geven. Het pakket bestaat uit planten die jaar in jaar uit, nectar en stuifmeel leveren voor vele insecten, waaronder de wilde bijen en vlinders.


Het betreft een samenwerking tussen Imkerij Weerlanerpolder, Rabobank Bollenstreek en de werkgroep Bijenlint Hillegom. (lees verder op: www.dehillegommer.nl)


BiB Kwartetspel levert Rode Kruis 2800 euro op

REGIO n Het Rode Kruis ontvangt een cheque van 2800 euro van kunstenaarsvereniging Bollenstreek in Beeld (BiBkunst).

De kunstenaars hebben vorig jaar een kwartetspel gemaakt naar aanleiding van de eerste lockdown door corona. Deze werden voor 5 euro verkocht en Retreclame drukte en sponsorde het spel. De bedoeling was om ook een verkoopveiling van de originele werken te houden in de bibliotheek van Lisse, maar deze kon niet plaatsvinden vanwege de coronamaatregelen. Op de foto Daan Verbruggen van Retreclame, Vincent de Kievit en Peter Topper, penningmeester van BiBkunst, die het eindbedrag tonen van €2800, geschonken aan het Rode Kruis. De actie loopt nog wel door en het enige verkooppunt is Galerie Twintig, Hoofdstraat 128 in Hillegom.

Afbeelding