Ter Specke Bokaal gaat door

Lisse n Tien atletiekwedstrijden hebben van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport toestemming gekregen om komende maanden door te gaan. De Ter Specke Bokaal bij Atletiekvereniging De Spartaan is een van deze tien wedstrijden. De gemeente Lisse heeft ook toestemming gegeven.

Op zaterdag 8 mei zal de Nederlandse top in Lisse verschijnen bij de aftrap van het outdoor atletiekseizoen. De atletiekwedstrijden vallen onder de ‘Uitzondering Topsport'. Om de wedstrijd te mogen organiseren geldt een aantal voorwaarden: er mogen maximaal 250 unieke deelnemers meedoen, er mag geen publiek aanwezig zijn en atleten en organisatie moeten een sneltest doen. De tien wedstrijden zijn zo ingericht om de atleten de mogelijkheid te geven zich te kwalificeren voor grote toernooien zoals de Olympische Spelen. De kenmerkende incourante onderdelen van de Ter Specke Bokaal zoals de 150 m en de 300 m komen daarmee te vervallen en in de plaats komen toernooi-onderdelen. Het complete deelnemersveld is nog niet bekend. Meerkampers Pieter Braun en Anouk Vetter en sprintster Marije van Hunenstijn zijn in ieder geval aanwezig.


Op de website www.terspeckebokaal.nl staat meer informatie over onder andere het deelnemersveld en de online-livestream.