Guus Meeuwis was onder de indruk van de oranje tulp. | Foto: Wilma van Velzen
Guus Meeuwis was onder de indruk van de oranje tulp. | Foto: Wilma van Velzen Foto: Wilma van Velzen

Guus Meeuwis doopt tulp in Keukenhof

Lisse n Zanger, tekstschrijver en componist Guus Meeuwis heeft in het kader van zijn 25-jarig jubileum in Keukenhof vrijdag 30 april zijn eigen tulp gedoopt.

De zanger is, naar eigen zeggen, in 1995 per ongeluk het artiestenvak ingerold, maar al 25 jaar en ruim 50 stadionconcerten later niet meer weg te denken uit de Nederlandse top. Een eigen tulp past goed bij zijn indrukwekkende carrière.


Dubbele tulp

Over de kleur van de tulp was Guus vooraf duidelijk: een blauwe of een oranje, passend bij de kleuren bij zijn jubileumtour die in 2020 gepland stond. Het werd een oranje, dubbele tulp. “Dit is een indrukwekkende tulp”, aldus Guus. “Het is een eer om een tulp vernoemd te krijgen.”

De tulp is geteeld door kweker Maveridge International uit St. Maarten.


Orgelmarathon vanuit Agathakerk

Lisse n Vanuit de Sint-Agathakerk wordt woensdag 12 mei een live-uitzending verzorgd van een orgelconcert. Het monumentale Adema-orgel in deze kerk zal dan bespeeld worden in een drie uur durende orgelmarathon door maar liefst vijf organisten.

Stichting Vox Humana organiseert regelmatig een orgelmarathon waarbij vijf toporganisten een avondvullend programma verzorgen op de mooiste orgels van ons land. Op woensdag 12 mei is er een editie gepland in de Agathakerk te Lisse. De organisten Evan Bogerd, Peter Eilander, Erik Jan Eradus, Arjen Leistra en Willeke Smits bespelen dan het prachtige Adema-orgel in deze sfeervolle kerk. Het evenement is vanaf 19.00 uur live te volgen via YouTube. De editie in Lisse wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van het Adema-orgel.

Nu de omstandigheden ervoor zorgen dat een volle kerk met een fraai orgelconcert niet mogelijk is, wil het bestuur van de Vrienden van het Adema-orgel toch hun publiek thuis op de bank laten genieten van het fraaie orgel in ons dorp. De camera's staan onder andere gericht op de speeltafel zodat de verrichtingen van de organisten goed te volgen zijn. Iets wat men normaal gesproken nooit te zien krijgt tijdens een ‘echt' concert! Voor de goede orde: de kerk is tijdens het concert gesloten voor publiek. Meegenieten kan alleen online.

Uiteraard zijn er kosten verbonden aan dit evenement. Onder de livestream is een betaallink te vinden om een vrijwillige donatie te doen. Kijk voor meer informatie op stichtingvoxhumana.nl of ademavrienden.nl. Via deze sites is te zijner tijd ook de link naar YouTube te vinden.