4 en 5 mei: thuis herdenken en vieren

herdenken n Opnieuw is er vanwege de coronacrisis geen gezamenlijke herdenking om 20.00 uur bij het herdenkingsmonument aan de Oranjelaan op 4 mei. Extra reden om te laten zien dat je toch herdenkt door de vlag thuis vandaag de hele dag halfstok te hangen.

De Nationale Dodenherdenking is te volgen via de tv. Burgemeester Lies Spruit legt vandaag wel samen met de voorzitter van de Werkgroep 4/5 mei een krans bij het monument en bloemstukken bij de oorlogsgraven, maar dat gebeurt al eerder op de dag. Ook houdt de burgemeester een toespraak, die na de twee minuten stilte om 20.00 uur te zien is op www.lisse.nl. Daar zijn dan ook beelden te vinden van de kranslegging.


Bevrijdingsdag, woensdag 5 mei, wordt ook thuis gevierd. De veertien Bevrijdingsfestivals bieden die dag een gezamenlijk onlineprogramma aan van meer dan 200 optredens en activiteiten. Kijk hiervoor op bevrijdingsfestivals.nl. Uiteraard mag de vlag de gehele dag in top hangen. Wil je toch iets doen voor bijvoorbeeld de buurt? Maak dan de Vrijheidsmaaltijdsoep en deel deze uit. Kijk voor het recept van chef en schrijfster Yvette van Boven op www.4en5mei.nl/.