Lekker buitenbezig zijn en later oogsten wat je zaait! | Foto: Marga Maille
Lekker buitenbezig zijn en later oogsten wat je zaait! | Foto: Marga Maille Foto:

Handen uit de mouwen voor NLdoet op De Groeituin Oude Beek

Hillegom n Na drie heerlijke tuinwerkdagen bij De Groeituin, die elke eerste zaterdag van de maand plaatsvinden, maken de tuinvrijwilligers zich op voor NLdoet.

De Groeituin doet mee aan NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, op zaterdag 29 mei van 10.00 tot 16.00 uur.

Iedereen die zin heeft om op de mooiste tuin van Hillegom de handen uit de mouwen te steken is welkom. De Groeituin is een ontmoetingsplek in Hillegom aan de Oude Beek. Het is een tuin voor mensen die het fijn vinden om in de aarde te wroeten, een spade in de grond te steken, een frisse neus te halen of voor iedereen die lekker buiten wil zijn. Een plek om te groeien en bloeien. "Voor NLdoet zijn wij op zoek naar spierballen en aanpakkers zodat na NLdoet het tuinhuis z'n nieuwe laag verf kan showen, de pergola klaar is voor gebruik én er allerlei plantjes geplant zijn die hun wortels schieten om te kunnen groeien en bloeien", laat de organisatie weten.

Mocht het niet lukken om op 29 mei mee te doen, zet dan alvast 5 juni en 3 juli in de agenda. Voor aanmelden of meer info kan contact worden opgenomen worden met buurtwerker Carlijn French van WelzijnsKompas via c.french@welzijnskompas.nl of 0252 – 75100. De Groeituin is op social media te volgen via @degroeituin_hillegom. Voor meer info over NLdoet zie www.nldoet.nl. Uiteraard wordt er op gepaste afstand gewerkt volgens de RIVM richtlijnen.


Biljartclub ontvangt 1500 euro uit Rabo fonds

Hillegom n Senioren Biljart Club (SBH) heeft van Rabobank Bollenstreek een bijdrage uit het Rabobank Coöperatiefonds ontvangen.

Tijdens een sobere bijeenkomst werd een cheque van 1500 euro uitgereikt aan voorzitter Vincent Willems. De donatie is voor de aanschaf van nieuwe overhemden voor de competitiespelers. De rest werd al besteed aan verbetering van de locatie. Willems vertelde hoe trots hij is op de zelfwerkzaamheden van een aantal leden. Overigens kan de SBH nog nieuwe leden gebruiken; uiteraard zijn ook vrouwen welkom. Meer info: bestuur@biljartclubhillegom.nl.

Afbeelding