Ruimte op terras

Hillegom n Nu de terrassen weer open mogen heeft de gemeente net als vorig jaar extra terrasruimte gecreëerd om anderhalve meter onderlinge afstand mogelijk te maken en toch voldoende gasten te kunnen ontvangen.

Daardoor zijn er enkele wijzigingen in de bereikbaarheid van het centrum. De Hoofdstraat tussen de Houttuin en de Pr. Bernhardstraat is elke dag tussen 11.00 uur en 23.00 uur alleen toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Ondernemers wordt gevraagd voor 11.00 uur te lossen. Bewoners wordt gevraagd zoveel mogelijk in de zijstraten te parkeren. Tijdelijk verdwijnen er zes parkeerplaatsen in Hoofdstraat Zuid en twee in de Haven.


Meer oplaadpalen

Hillegom n Uiterlijk in 2030 moeten alle auto’s ‘emissieloos’ zijn. Ook in Hillegom moeten er daarom wat oplaadpalen bijkomen voor al die elektrische auto’s.

Daarom heeft het gemeentebestuur een ‘concept-beleidsregel en concept-beleidsvisie laadinfrastructuur’ ter visie gelegd. In 2018 waren er nog drie laadpalen, dit jaar worden het er al 32 en dat aantal moet in 2030 gegroeid zijn naar 286 laadpalen. Wethouder Anne de Jong verwacht, dat dit najaar duidelijk wordt hoeveel oplaadpalen er de komende jaren bijkomen en waar al die laadinfrastructuur moet komen te staan.


Reünie veteranen

loterij n Voor de eerstvolgende veilig te organiseren landelijke reünie voor de oudste militaire veteranen, de Indiëgangers uit het gehele land, verzamelt de organisatie sepatoeroesak Douwe Egbertspunten in voor mooie prijzen voor een dan te houden loterij.

De opzet is om zoveel mogelijk DE-donateurs uit het hele land te krijgen. Mocht het niet mogelijk zijn om dit jaar de reünie door te laten gaan, is er als alternatief een thuisloterij. Meer info op: www.sepatoeroesak.nl of mail: marianne.lankhuizen@gmail.com.