Afbeelding
Foto:

Filmhuis Lisse trapt op 8 juni weer af

Lisse n In Floralis draait het Filmhuis Lisse dinsdagavond 8 juni de Franse speelfilm “Les plus belles années d’une vie” van regisseur Claude Lelouch.

Ze kenden elkaar lang geleden: de man & vrouw uit ”Un Homme et une Femme”. Nu autocoureur Jean-Louis zich verliest in zijn herinneringen, herenigt zijn zoon hem met de vrouw die hij niet kon koesteren, maar waar zijn geheugen en dromen nog vol van zijn.

De eerste voorstelling begint om 18.30 uur en de tweede om 20.30 uur. De zaal opent 15 minuten voor de voorstelling. FHL zou deze film ruim een half jaar geleden draaien, maar toen werd de lockdown afgekondigd. "We hadden al bijna 2 x 30 kaartjes verkocht en al deze bezoekers hebben gewacht op het weer opengaan van het Filmhuis. We hebben door de verruiming van het maximale aantal bezoekers (nu 50 per voorstelling) dus weer kaartjes in de verkoop! Die kaartjes zijn uitsluitend in de voorverkoop verkrijgbaar via de website van Floralis: www.floralislisse.nl/. De kassa van het filmhuis Lisse is en blijft gesloten." Floralis zit aan het Floralisplein 69.


Boekenpakket voor basisscholen

HILLEGOM n Directeur Hurly Holtrop van de Johannesschool heeft op 27 mei een boekenpakket van 500 euro in ontvangst genomen van wethouder van onderwijs Karin Hoekstra.

De eigenaar boekentas.nl, Stéphane van de Reep biedt een aantal scholen een dergelijk pakket aan. Tijdens de overhandiging waren er vertegenwoordigers van De Toermalijn, de Fontein, IKT Hillegom en JKC Paradijsvogel uit Vogelenzang.

Van de Reep heeft samen met zijn vader Meinhard van der Reep van de Imkerij een pand betrokken aan de Satellietbaan waarin een groot magazijn is gevestigd boeken met een lichte beschadiging zijn uitgestald: geen misdrukken, maar licht beschadigd en altijd ongelezen.

De boeken worden aangeboden met hoge kortingen en zijn daardoor ideaal voor scholen en kinderdagverblijven. Van de Reep onderstreepte het belang van lezen voor kinderen. “Lezen is een feest en heel belangrijk voor kinderen. Vorig jaar besloten mijn vader en ik de handen ineen te slaan en te verhuizen naar dit nieuwe pand, waar we een showroom hebben gemaakt met boeken gecombineerd met vele soorten honing en andere artikelen. Een opening houden we nog tegoed.


Hierdoor ontstond het idee om de scholen allemaal ter gelegenheid van de opening een boekenpakket aan te bieden”. Wethouder Karin Hoekstra zei het een prachtig initiatief te vinden. “Als wethouder duurzaamheid juich ik dit uiteraard alleen maar toe. Het is zonde om boeken met een krasje weg te gooien en ik sluit me aan bij Stéphane van de Reep dat lezen een feest is." (Lees verder: www.dehillegommer.nl)

Lezen verbreed je wereld en is belangrijk voor kinderen. Het is ook fijn dat ouders samen met hun kind een boek lezen en dat hoeft op deze manier niet duur te zijn”.

Meinhard van der Reep benoemde dat zijn zoon het lezen met de paplepel kreeg ingegoten. “Ik ben niet alleen imker, maar ook uitgever en ik stond vroeger op boekenmarkten. Dan zat Stéphane als klein jongetje onder de kraam. Hij was er altijd bij."