Afbeelding
Foto:

Nieuw: een pluim voor jonge mantelzorgers

Hillegom/Lisse n In de week van de jonge mantelzorger - van 1 tot 7 juni - start WelzijnsKompas een nieuw initiatief. Een bedankje, namens de gemeenten Hillegom en Lisse, voor jonge mantelzorgers. Het is een test en de resultaten van de test worden meegenomen in de herwaardering van het mantelzorgcompliment.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen met bijvoorbeeld een gehandicapt broertje of zus, een vader met psychische problemen of een moeder die chronisch ziek is. Kinderen die opgroeien met zorg door ziekte binnen het gezin. Door de aandacht voor het zieke of gehandicapte gezinslid blijven ze vaker op de achtergrond en/of maken zich zorgen over hun gezinslid, soms meer dan goed voor hen is. Het zijn gewone kinderen in een bijzondere thuissituatie. Om deze jonge mantelzorgers te bedanken en te waarderen is er in 2021 iets nieuws in Hillegom en Lisse: een pluim voor jonge mantelzorgers! Dit bedankje is een cadeaubon die bij een aantal lokale en regionale winkels, maar ook bij de bioscoop in Lisse, besteed kan worden.


Pluim aanvragen

De pluim kan aangevraagd worden voor kinderen van 8 t/m 17 jaar die te maken hebben met langdurige zorg in hun thuissituatie. Zij doen de aanvraag zelf, of hun ouders doen dat. Dit kan vanaf 1 juni via het aanvraagformulier op de website van WelzijnsKompas. Meer informatie is telefonisch te verkrijgen via 0252-757100 op werkdagen tussen 9.00 en 12.30 uur.


Aanschuiven aan de tafel bij Plein28

Hillegom n Iedere dinsdag is de Tafel van WelzijnsKompas van 13.30 tot 15.00 uur in Plein28 in Hillegom. Iedereen is welkom met een vraag over bijvoorbeeld mantelzorg, vrijwilligerswerk, zelfstandig wonen of sociale contacten.

Regelmatig is een organisatie aan tafel aanwezig met informatie over vrijwilligerswerk of diensten en activiteiten. Dinsdag 8 juni is Jos Tukker van Fietsmaatjes Hillegom-Lisse aanwezig om alles over dit project te vertellen. De duofiets is deze middag aanwezig zodat geĂ¯nteresseerden vrijblijvend een proefritje kunnen maken. Aanschuiven bij de Tafel van WelzijnsKompas is gratis en vrijblijvend. Aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan via: Ingrid van der Ploeg 0252- 757 100, bereikbaar van 09.00 – 12.30 uur.


Potje met BuurtKracht in de wijk

Hillegom n BuurtKracht staat voor omzien naar elkaar, verbondenheid en, waar nodig, een helpende hand bieden.

Op donderdag 10 juni van 19.00 tot 20.00 uur vertelt buurtwerker Carlijn French graag meer over BuurtKracht tijdens een online informatiebijeenkomst.

WelzijnsKompas is op zoek naar straat- en buurtverbinders in Hillegom. De eerste 50 straatverbinders uit Hillegom die zich aanmelden voor BuurtKracht ontvangen een Potje BuurtKracht met daarin een bedrag voor lief en leed attenties voor buren in de straat. De eerste straatverbinders zijn inmiddels gestart. Zo ook Fons van Tongeren, woonachtig in de straat Schellinkhout, die als allereerste straatverbinder in Hillegom het Potje BuurtKracht in ontvangst nam. Meer info/aanmelden via info@welzijnskompas.nl of 0252-757 100.