Het leggen van een dakplaat symboliseerde het bereiken van het hoogste punt. | Foto: pr
Het leggen van een dakplaat symboliseerde het bereiken van het hoogste punt. | Foto: pr Foto: pr

Hoogste punt Woonhaven Elka bereikt

nieuwbouw n Het hoogste punt van Woonhaven Elka in Lisse is vrijdag 28 mei bereikt. Wethouder Jeffrey van Haaster legde een dakplaat als officiële handeling om dit feestelijke moment te markeren.

Woonhaven Elka is een project van Adriaan van Erk Ontwikkeling. Het telt veertien woningen en 26 appartementen. De festiviteit heeft van de coronamaatregelen in klein comité plaatsgevonden. “Het is toch een mooi moment om bij stil te staan”, aldus Bartjan van Haaren van Adriaan van Erk. “Ik ben er ook trots op dat we dit mooie project kunnen realiseren. Niet alleen wordt er gebouwd, maar later zal er ook nog een haven gegraven worden, zodat alle woningen en appartementen beschikken over een eigen aanlegsteiger. Dat maakt deze locatie uniek.”


Mooie aanvulling

Wethouder Jeffrey van Haaster van Lisse noemt Woonhaven Elka een mooie aanvulling voor Lisse: “Het wordt de beeldbepalende entree van de nieuwe woonwijk aan de Greveling, waar eerder nog een bedrijventerrein lag. Het is goed nieuws dat het project op koers ligt en we volgend jaar de nieuwe bewoners op deze unieke, centrale plek in Lisse mogen verwelkomen.”
Het ligt in de planning dat de woningen ergens in het tweede kwartaal van 2022 bewoond zijn en dat de boten in het water liggen.


Buurthuizen mogen weer open vanaf zaterdag 5 juni

REGIO n De buurthuizen van stichting Maatvast in de Haarlemmermeer mogen vanaf zaterdag 5 juni weer hun deuren openen voor het ontvangen van bezoekers en het organiseren van activiteiten.

Vanaf half december zijn de buurthuizen, waaronder De Meerkoet in Lisserbroek en Het Eiland in Beinsdorp gesloten geweest en zijn er contactmomentjes buiten georganiseerd voor bezoekers en vrijwilligers om in de contactbehoefte te voorzien. Op de meeste locaties werd hier goed gebruik van gemaakt!

Via de site van Stichting Maatvast (www.stichtingmaatvast.nl) of via de Facebookpagina’s van de dorpshuizen kunt u op de hoogte blijven van alle activiteiten die georganiseerd worden. Ook kunt u zich via de site aanmelden voor de nieuwsbrief zodat u altijd als eerste op de hoogte bent van alle ontwikkelingen! De beheerders van de buurthuizen en de vrijwilligers hopen u gauw weer te mogen ontmoeten.

Afbeelding