Impressie van de nieuwe ingang aan de Kanaalstraat. | Foto: pr
Impressie van de nieuwe ingang aan de Kanaalstraat. | Foto: pr Foto: pr

Blokhuis wordt opgefrist

Lisse n De eigenaren van Blokhuis hebben vrijdag 28 mei, in bijzijn van wethouder Kees van der Zwet, voorzitter Dorpshart Lisse Evert Vrijenhoek en centrummanager Eva Rusman de samenwerkingsovereenkomst voor de revitalisatie van Blokhuis getekend.

De eigenaren van het winkelcentrum hebben samen met de winkeliersvereniging, het centrummanagement en grondeigenaar gemeente Lisse het plan omarmd om Winkelcentrum Blokhuis van een frisse en eigentijdse look te voorzien. Blokhuis is belangrijk voor het dorp Lisse en gezichtsbepalend voor het gehele Dorpshart. Door de make-over krijgt het weer een eigentijdse uitstraling. De provincie Zuid-Holland heeft eerder in haar visie Duin- en Bollenstreek aangeven dat het koopcentrum van Lisse en dat van Katwijk de twee toekomstbestendige centrumgebieden zijn met een regionale verzorgingsfunctie. De geografische ligging, het verzorgingsgebied, de mix van winkels en horeca, alsmede de mix van filiaalbedrijven en lokale detailhandel maken dat Dorpshart Lisse het nog steeds goed doet.

Onder meer de gevels, de verlichting en de bestrating worden verfraaid. Ook wordt aandacht besteed aan het straatmeubilair en zal het bloemige karakter van de Bollenstreek terug te vinden zijn. De parapluvormige kappen komen te vervallen. Bij de ingang aan de Kanaalstraat komt een lichte poort met ledverlichting. Aan de noordzijde bij de entree van Albert Heijn kriijgt de entree een groene gevel. Volgens de huidige planning zullen de werkzaamheden medio februari 2022 van start gaan en maximaal vijf maanden duren. Dit omdat de aanwezige winkels, woningen en horeca allemaal bereikbaar moeten blijven. Over de kosten zijn geen concrete uitspraken gedaan. Wel is bekend dat de grootste investeringen door de vastgoedeigenaren gedaan worden. De gemeente Lisse betaalt alleen voor haar grondpositie (grondwerkzaamheden en bestrating). Alle (horeca)ondernemers en bewoners op en rond Blokhuis krijgen een brief over de plannen. Daarin staat een e-mailadres waar zij vragen naartoe kunnen sturen. Binnenkort is er een digitale sessie waarin de vragen worden beantwoord. Actuele info en een sfeerimpressie zijn te vinden op www.dorpshartlisse.nl.