Afbeelding
Foto: pr

Workshop Marente: ‘Hoe verzorg ik iemand thuis’

lisse n Zorgverleners van Marente delen graag hun kennis en vaardigheden in de workshop: Hoe verzorg ik iemand thuis.

Steeds meer mantelzorgers en vrijwilligers zijn betrokken bij de verzorging van een naaste. Zij zijn daar vaak niet voor opgeleid.

In deze workshop legt de verzorgverlener de basis van het zorgverleningsvak uit.

Aan de orde komen: hoe iemand het beste geholpen kan worden met het aan- en uitkleden; wassen in bed of onder de douche; een toiletbezoek of opstaan uit bed of een stoel zonder zelf lichamelijke klachten te krijgen. Naast deze dagelijkse handelingen komt ook hygiëne aan bod en hoe om te gaan met allerlei hulpmiddelen. De oefeningen vinden plaats met levensechte trainingspoppen.


De workshop wordt gegeven door professionals van Marente en vindt plaats op dinsdag 6 juli van 14.00 tot 16.00 uur bij de Vegro in Lisse. Deelname kost 7,50 per workshop. Leden van Marente krijgen korting. Voor meer informatie en aanmelden bel tijdens kantooruren de Ledenservice Marente: 071-4093223. Meer info: www.marente.nl/school.


Wethouder op bezoek bij première JTS Flores

cultuur n Bij Jeugdtheaterschool (JTS) Flores gaan donderdag 10 juni twee nieuwe producties in première. Wethouder van Haaster is op deze feestelijke dag aanwezig en zal naast een impressie van de producties ook een kijkje achter de schermen nemen in Floralis.

De productiegroepen van JTS Flores hebben niet stil gezeten de afgelopen maanden. Samen met de regisseurs en zangcoaches onderzochten ze nieuwe vormen van eindpresentaties. Dat gebeurde deels vanuit huis, deels in de openlucht. Voor ‘Hier liepen wij’ ontmoetten jongeren van de jeugdtheaterschool (12 t/m 15 jaar) ouderen van Langeveldshof. Rinus, Jan, Wim en Josien vertelden over het leven in de Bollenstreek en deelden hun herinneringen. De leerlingen hoorden hoe de omgeving veranderd is en hoe het was om hier op te groeien. De audiowandeling ‘Hier liepen wij’ bestaat uit vier podcastafleveringen met fragmenten uit deze ontmoetingen. Het publiek luistert naar oud en jong, wandelend door Lisse en Hillegom. De stemmen wandelen en mijmeren met je mee door de Bollenstreek.

De Jeugdproductie (10 t/m 12 jaar) maakte voor ‘Lang en ongeduldig’ op basis van bestaande sprookjesfiguren eigen personages met hedendaagse dilemma’s. Op een wandeling over Landgoed Keukenhof ontmoet je dit bonte gezelschap via video’s op je smartphone. Ze nemen je mee in een belangrijke opdracht die zij kregen van de Sprookjesfabriek: het afstoffen en opfrissen van eeuwenoude verhalen.

Voor de nieuwe wethouder Van Haaster is het bijwonen van de premièredag tevens een eerste kennismaking met de jeugdtheaterschool in Lisse. Na de premières op 10 juni zijn ‘Lang en ongeduldig’ en ‘Hier liepen wij’ te beluisteren en bekijken voor het publiek.

Kijk voor meer informatie op www.jtsflores.nl.