Buikschuiven in de speeltuin

Hillegom n Speeltuin Weerestein aan de Michiel de Ruijterstraat 95 houdt voor de zesde keer het grote buikschuif evenement.

Er wordt gestreden om een mooie bokaal voor degene die de aller verste schuiver maakt. Voor drie leeftijdscategorieën zijn er prijzen te winnen. De wedstrijd begint om 15.00 uur en alle deelnemers mogen twee pogingen wagen. De 18 meter lange baan staat opgesteld van 14.00 tot 17.00 uur. De baan wordt met water en zachte zeep natgehouden.

Woensdag 9 juni is het ook nationale buitenspeeldag, Nickelodeon gaat die middag op zwart zodat er voor de kinderen die dat kunnen geen enkele reden is om niet lekker naar buiten te gaan spelen. Toegang tot de speeltuin en deelname aan het buikschuiven is deze dag gratis. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Sportsupport en Welzijnskompas Hillegom.

Kijk voor meer info op: speeltuinweerestein.nl.


Atelierweekend bij De School

Hillegom n De zevende editie van het landelijke Atelierweekend is zaterdag 26 en zondag 27 juni. Ook Kunstenaarscollectief De School in Hillegom zetten de deuren van hun atelier open voor belangstellenden om hen een kijkje te gunnen in hun wereld.

Dit kunstenaarscollectief bestaat uit veertien kunstenaars met verschillende disciplines. Tijdens deze dagen openen vijf kunstenaars hun ateliers: Robert van Rossem, Renoo, Sjoerd Blokker, Corine Buskop en Nathalie Brouwenstijn. De kunst is surrealistisch tot impressionistisch en gaat van abstract tot naturalistisch. Bezoek is gratis. Uiteraard gelden de geldende overheidsmaatregelen. Locatie: Mariastraat 28. Open op 26 juni van 12.00 tot 18.00 uur en 27 juni van 12.00 tot 17.00 uur. Meer info: www.deschoolhillegom.nl.