Vrijwilligersprijzen Lisse uitgereikt

waardering n Burgemeester Lies Spruit, wethouder Jolanda Langeveld en Keukenhofdirecteur Bart Siemerink hebben maandagavond 14 juni de Lissese vrijwilligersprijzen uitgereikt. Franz van Sluis won de vrijwilligersprijs individueel. De vrijwilligers van Hospice Duin- en Bollenstreek wonnen de groepsprijs. Er werd ook een jeugdprijs uitgereikt aan Ashley Schoone. Dankzij de bijdrage van Keukenhof konden ook tweede en derde prijzen uitgereikt worden. De uitreiking vond plaats bij Kasteel Keukenhof.

“Vrijwilligers zijn belangrijk, ook voor Keukenhof”, geeft Bart Siemerink aan. “Bij Landgoed Keukenhof werken vrijwilligers in de groenvoorziening, bij de kinderboerderij en als rondleiders in het kasteel. Bij de bloemententoonstelling helpt een groep vrijwilligers om Zonnebloemgasten te begeleiden.”

Franz van Sluis gebruikt zijn creatieve instelling voor het bedenken van bijkomende activiteiten tijdens de wandeling. Hij is sociaal betrokken en enthousiast en een echte verbinder. Naast de activiteiten voor de wandelclub is hij vrijwilliger bij de visclub. Ook is hij betrokken bij het vervoer voor ouderen en het onderhoud van het terrein bij De Oude School. De onderscheiding bestaat uit een bronzen penning en een cheque van € 500,- om te investeren in zijn vrijwilligerswerk.

Mariet Baaij was ook genomineerd. Zij kreeg de tweede prijs, een cheque ter waarde van € 250,-. Mariet is lid van het kookteam van het buurthuis Salvatori. Zij verzorgt met dit team wekelijks een maaltijd die in het buurthuis wordt geserveerd voor de gasten. Sinds de coronapandemie kan de maaltijd worden afgehaald. Verder is ze gastvrouw bij activiteiten in Salvatori.

De vrijwilligers van Hospice Duin- en Bollenstreek verzorgen terminale patiënten met veel betrokkenheid. In deze tijd van corona waarbij afstand helaas een grote rol speelt, komt juist de emotionele betrokkenheid bij dit vrijwilligerswerk op de voorgrond. Dit verdient alle respect. De prijs bestaat uit een cheque van € 500,- om te investeren in het hospice.

De tweede prijs was voor Fietsmaatjes Hillegom en Lisse. Deze vrijwilligers gaan met de duofiets op pad om ritten te maken met mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Hun prijs is een cheque van € 250,- om in te zetten voor het initiatief.

De vrijwilligers van RTV De Bollenstreek kregen de derde prijs. Dankzij deze vrijwilligers kunnen veel streekgenoten de wielersport beoefenen op meerdere niveaus. De cheque van € 100,- mogen zij inzetten voor de vereniging.

Ashley Schoone is een zeer gewaardeerde jonge kracht bij Welzijnskwartier. Ashley bereidt vaak zelfstandig verschillende activiteiten bij De Greef voor, organiseert deze en stuurt andere vrijwilligers aan. Het gaat om knutselmiddagen, gamemiddagen, spijkerbroekhangen, klassenfeesten en ‘Get-Together-bijeenkomsten' voor jonge mantelzorgers. Ashley ontving de Jeugdprijs, die bestaat uit een VVV-bon die zij naar eigen inzicht mag besteden en een cheque van € 250,- om te besteden aan haar vrijwilligerswerk.