Hoe houd je als ouder invloed op de verleidingen waar jongeren aan bloot staan in de vakantie?
Hoe houd je als ouder invloed op de verleidingen waar jongeren aan bloot staan in de vakantie? Foto: Pexels.com

CJG-webinar ‘Verleidingen voor pubers in de vakantie’

online n Over een paar weken sluiten de scholen voor de zomervakantie. Hoe gaat jouw kind de vakantie doorbrengen? Hoe kun je daar als ouder richting aan geven?

Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert in samenwerking met een preventiedeskundige van Brijder een gratis webinar voor ouders van jongeren van 11 tot 19 jaar over de verleidingen voor pubers in de vakantie. Corona leek af en toe op een verplichte ‘vakantie’ voor jongeren, de scholen waren heel lang ‘dicht’. Dat had ook zo zijn gevolgen voor alle leuke dingen die jongeren in hun vrije tijd konden doen. Sporten en bijbaantjes werden moeilijk, maar voor drinken en appen was meer gelegenheid.

Over een paar weken is het zomervakantie. Er is nu wel meer mogelijk, het zwembad en de terrassen zijn bijvoorbeeld open. Maar wel allemaal met beperkingen. Op vakantie gaan kan ook weer. Jongeren komen voor de keuze te staan hoe ze hun vakantie gaan invullen. Tijdens dit webinar bespreken we of je daar als ouder invloed op kunt hebben. Hoe houd je het leuk en gezond? Hoe en wanneer praat je erover, maak je afspraken en stel je desnoods regels?

Het gratis webinar is op dinsdag 22 juni van 20.00 - 21.30 uur. Aanmelden kan via www.cjgcursus.nl.


Onlinebijeenkomst over centrumplan DunantStaete

Hillegom n Er is een informatiebijeenkomst op 23 juni gepland over het centrumplan DunantStaete, aanvang 19.30 uur.

V&V projectontwikkeling wil in samenwerking met DunantStaete de panden Hoofdstraat 120 tot en met 134 te ontwikkelen naar 41 appartementen met op de begane grond de bibliotheek en winkelruimte. Tevens wordt een passage gerealiseerd van de Hoofdstraat naar het Henri Dunantplein. Buurtbewoners of belanghebbenden kunnen deelnemen aan de informatieavond. In verband met de coronamaatregelen hebben wij ervoor gekozen deze digitaal te laten plaatsvinden. Er wordt dan een presentatie getoond en de te volgen procedure wordt uitgelegd. Wilt u deelnemen? Meldt u dan vooraf aan door vóór 18 juni een e-mail met naam en adres te sturen naar centrumplan@veenmanenvink.nl. Uiterlijk 21 juni heeft u dan de link voor de digitale bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst kunnen alleen vragen per chat en/of mail (centrumplan@veenmanenvink.nl) gesteld worden. Deze worden verzameld en behandeld.