Afbeelding
Foto:

Wil jij je inzetten als welzijnscoach?

Hillegom/Lisse n WelzijnsKompas is op zoek naar vrijwilligers die zich gaan inzetten als welzijnscoach. Een welzijnscoach biedt, binnen het project Welzijn op Recept, inwoners van Hillegom en Lisse de mogelijkheid om hun leefwereld te verbreden en weer zin te krijgen in de dingen die ze graag doen.

Bij Welzijn op Recept krijgt een klant via de huisarts een welzijnsrecept. Dit wordt gegeven als de klant bij de huisarts is geweest met vragen die niet direct medisch opgelost kunnen worden, zoals ik voel mij zo alleen of ik heb geen energie om ergens naar toe te gaan. Een welzijnscoach gaat vervolgens samen met de klant op zoek naar passende activiteiten die aansluiten bij de interesses van de klant. Denk aan een leeskring, vrijwilligerswerk, gymnastiekles, bezoekvrijwilliger etc. Soms is een extra duwtje in de rug nodig en begeleidt de welzijnscoach de klant naar nieuwe activiteiten.

De gesprekstool en het gedachtegoed van waaruit een welzijnscoach werkt is 'Positieve Gezondheid'. Zelf de tijd kunnen indelen en begeleiding van welzijnsadviseurs zijn uiteraard mogelijk. In het najaar is er een training voor de nieuwe coaches. WelzijnsKompas is dus op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die affiniteit met de doelgroep hebben, (bij voorkeur) ervaring hebben in sociaal werk en coachende gesprekken, zelfstandig kunnen werken en om kunnen gaan met de computer. Neem bij belangstelling of vragen contact op met Hilde Koudijs via h.koudijs@welzijnskompas.nl of 0252-757100, doordeweeks bereikbaar van 09.00-12.30 uur.


Weer diensten in Grote Kerk

kerk n Door de versoepelingen vinden de diensten van de Protestantse Gemeente Lisse i.w. van 27 juni en die in de maand juli plaats in de Grote Kerk aan het Vierkant.

Er worden 50 gezonde mensen toegelaten. Aanwijzingen staan op de www.pknlisse.nl: onder meer vooraf melden en inschrijven. Er wordt in de diensten gezongen door maximaal 4 zangers. De diensten zijn online met beeld en geluid te volgen: kerkomroep.nl en YouTube.

27 juni 10.00 uur: Ramona van den Hoed met gospel/praisegroep/koor
27 juni 19.00 uur: ds. A. Moolenaar.

4 juli 10.00 uur: Afsluiting kindernevendienst en schooljaar Ramona van den Hoed

11 juli 10.00 uur: ds. G.C. Kant, Nijkerk

18 juli 10.00 uur: ds. M. van Duijn

25 juli 10.00 uur: ds. E.M. Ezinga, Leiden Zuidwest

25 juli 19.00 uur: zangdienst oud repertoire verzoeknummers eventueel met koor, dhr. J.W. van de Kamp, Beverwijk.


Mini-bol uitgereikt aan winnaar

Lisse n Mevrouw Ivalda Booij heeft de hoofdprijs in de loterij van de Lions Lisse Oude Duinen gewonnen.

Zij ontving een met klaprozen beschilderde mini-bol, onderdeel van het Reuzenbollenproject van Gildemeesters Bollenstreek. De opbrengst van de loterij is samen met een donatie van Stichting De wilde ganzen ten goede gekomen aan Stichting "Dimithu” in Sri Lanka. Het ging om 6.000 euro .