De winnaars van de vrijwilligersprijzen bij Kasteel Keukenhof. | Foto: Ruth Eppink
De winnaars van de vrijwilligersprijzen bij Kasteel Keukenhof. | Foto: Ruth Eppink Foto: Ruth Eppink

Vrijwilligersprijzen Lisse

Lisse n De vorige editie van LisserNieuws vermeldde al de winnaars van de vrijwilligersprijzen, die maandagavond 14 juni zijn uitgereikt bij Kasteel Keukenhof. Een foto ontbrak daarbij, want de krant was toen al naar de drukker.

Omdat deze kanjers wel een plekje in de krant verdienen, plaatsen we alsnog een foto waarop alle winnaars staan, samen met de mensen die de oorkonde en bloemen overhandigden (burgemeester Lies Spruit, wethouder Jolanda Langeveld en directeur Keukenhof Bart Siemerink). Nogmaals gefeliciteerd Franz van Sluis (Wandel je Fit), met de eerste prijs vrijwilligers individueel, inclusief bronzen penning. De tweede prijs ging naar Mariët Baaij (Buurthuis Salvatori). De Jeugdprijs ging naar Ashley Schoone (Welzijnskwartier).


Drie groepsprijzen

Ook werden drie prijzen uitgereikt aan vrijwilligersgroepen: Hospice Duin- en Bollenstreek won de eerste prijs, de tweede prijs ging naar Fietsmaatjes Hillegom Lisse en de derde prijs was voor RTV De Bollenstreek.


Hoe beleeft een tweeling de puberteit?

online n Tijdens de lezing licht Coks Feenstra, tweelingspecialist en auteur van 'Het Grote Tweelingenboek' typische tweelingsituaties toe die in de puberteit voorkomen.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert de online lezing 'Hoe beleeft een tweeling de puberteit?' voor ouders van meerlingen tussen de 11 en 18 jaar. Net als eenlingen zoeken tweelingen in de puberteit hun identiteit, maar voor hen is de situatie anders.

Ze maken een dubbel losmakingsproces door (van ouders èn tweelingbroer/zus) en moeten hun eigen identiteit vinden, vanuit een nauwe betrokkenheid met hun co-twin. Geen makkelijke opgave, hoewel het tweelingzijn ook voordelen heeft in deze periode. Feenstra zal uitgebreid over de ontwikkeling van tweelingen in de puberteit spreken.

Ook geeft ze tips hoe je als ouder om kan gaan met een puberende meerling. De lezing vindt plaats via Zoom op donderdag 8 juli van 19.30 tot 21.30 uur. Kosten 5 euro per aanmelding. Aanmelden via de site www.cjgcursus.nl.


Ontdek de streek met Fiets zoekt Groen

regio n Tijdens ‘Fiets zoekt Groen’ op zaterdag 3 juli kunnen deelnemers een kijkje nemen bij de bijzondere, groene projecten in de Duin- en Bollenstreek via een mooie fietsroute. Er zijn in totaal 23 locaties om te bezoeken. Fietsers kunnen zelf hun route uitstippelen en bepalen welke plekken ze tijdens de fietstocht willen bezichtigen.

Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten Noordwijk, Hillegom, Katwijk, Lisse, Teylingen, De Groene Uitdaging, NME de Groene Bol, Lisse Duurzaam en de deelnemende locaties. Meer informatie is ook te vinden op www.degroeneuitdaging.nl/fietszoektgroen.


Webinar Vrouw en Overgang

online n Opvliegers, slecht slapen, gewrichts- en spierpijn, stemmingswisselingen. Dit zijn slechts enkele klachten waarin veel vrouwen in de overgang zich zullen herkennen.

Daarom organiseert Marente een online themabijeenkomst Vrouw & Overgang op woensdag 30 juni van 19.30 tot 21.00 uur. De overgangsconsulente geeft informatie over klachten en veranderingen die vrouwen kunnen verwachten tijdens de overgang. Ook vertelt zij over de mooie kant van de overgang. De meeste van bovengenoemde klachten worden veroorzaakt door een schommelende hormoonhuishouding en komen vaak voor bij vrouwen in de overgang.

Tijdens de online themabijeenkomst krijgen deelnemers inzicht in de verschillende stadia van de overgang. De overgangsconsulente geeft informatie over klachten en veranderingen. Denk hierbij aan hart- en vaatziekten, osteoporose, verandering van huid en haar en andere ongemakken. Er is voldoende tijd om vragen te stellen en ervaringen te delen. Voor medewerkers van Marente zijn er geen kosten aan verbonden. Leden betalen 7,50 en niet-leden betalen 15 euro. Meer informatie bel: 071 409 32 23. Aanmelden via www.marente.nl/cursussen.

| Foto: www.Marente.nl.