Moedereend doet de wasbeurt voor. | Foto: Jos Elfering
Moedereend doet de wasbeurt voor. | Foto: Jos Elfering Foto: Jos Elfering

Zomermarkten in het Witte Kerkje van SWG

Lisse n Net als vorig jaar organiseert de SWG kerk Lisse van 2 juli tot en met 28 augustus een serie kleine, intieme Zomermarkten. Deze worden gehouden in het welbekende Witte Kerkje aan de Prinsessestraat 1.

Elke vrijdag en zaterdag kan men er terecht, te beginnen op 2 en 3 juli van 10.00 tot 15.00 uur. Het assortiment wisselt wekelijks en/of wordt aangevuld.

Wat is er allemaal te vinden? Een grote verscheidenheid aan artikelen zoals boeken, platen en cd's. Kleding (ook kinder- en babykleding). Curiosa en huishoudelijke artikelen. Woonaccessoires, elektra, speelgoed en puzzels. SWG bekijkt de mogelijkheid om, afhankelijk van het weer, koffie op het terras te serveren. Ook zal er op enkele zaterdagen een kar staan met bloemen en perkplanten.

De toegang is gratis en dit alles natuurlijk met inachtneming van de op dat moment geldende coronamaatregelen, inclusief looproutes in de zaal. Iedereen is van harte welkom om te komen snuffelen bij deze kringloopmarkten.


Mama-eend geeft kroost het goede voorbeeld

Lisse n Jos Elferings foto van deze moeder met jong werd gekozen tot Foto van de Maand in de Facebookgroep Je bent Lisser als....

Zelf zegt hij over deze foto: "Hoe mooi is het voorjaar wel niet, zoals deze moeder met een jong. Deze moeder heeft vier kleintjes groot weten te brengen van de twaalf. Acht hebben het niet gered, omdat gevaar altijd op de loer ligt zoals snoeken, reigers of ziekte. Inmiddels moet ze de jongen zo goed mogelijk groot brengen en verzorgen. Een flinke poetsbeurt hoort er ook bij, hier doet ze het even voor en het jong doet haar feilloos na, hoe leuk is dat. Ik zat aan de slootkant met mijn camera en legde dit moment vast. Ik ga regelmatig nog even kijken en ze hebben het prima naar hun zin."

Afbeelding