Kendra bezocht uiteraard een aantal hotspots in Rome.
Kendra bezocht uiteraard een aantal hotspots in Rome. Foto: BNNVARA

Lissese Kendra in nieuw seizoen Au Pairs

Algemeen

De 21-jarige Kendra uit Lisse doet mee aan het tweede seizoen van de BNN/VARA-serie Au Pairs, waarin vijf jongeren Nederland voor drie maanden verlaten om als au pair bij gezinnen in Rome aan de slag te gaan. De eerste uitzending is vanavond (dinsdag 29 juni) om 20.25 uur te zien op NPO 3. LisserNieuws vroeg Kendra naar haar bevindingen.

Door Ruth Eppink

Kendra woont met haar moeder en halfzusje in Lisse. Ze heeft een opleiding tot leidinggevende Leisure and Hospitality afgerond en zou vorig jaar zomer eigenlijk vijf maanden op Mallorca aan de slag gaan bij een hotel. “Maar ja, door corona ging dat niet door. Ik stond ook al enige tijd ingeschreven bij castingbureaus omdat ik graag verder wil komen in acteerwerk/televisie. Hierdoor kreeg ik een mail waarin kandidaten voor Au Pairs werden gezocht. Ik had wel al veel ervaring in het werken met kinderen, maar was nog nooit au pair geweest. Daar was ik wel benieuwd naar. En aangezien ik toch niet naar Mallorca kon, besloot ik me voor het programma op te geven”, vertelt Kendra.
Ze kwam door de selectieprocedure heen en kon daarna haar koffers pakken voor het Italiaanse avontuur. “Je stapt het vliegtuig in en hebt dan nog geen idee bij welk gezin je terechtkomt. Het enige wat je van tevoren te horen krijgt is om hoeveel kinderen het gaat, welk werk de ouders doen en bijvoorbeeld welke hobby’s het gezin heeft.” De opnames voor het tv-programma vonden plaats van september tot en met december 2020.

Droombaan?
BNNVARA meldt zelf dat werken als au pair in Rome als een droombaan klinkt, maar zeker niet altijd over rozen gaat…. De jongeren komen in een andere cultuur, worstelen met de taal en hebben nog geen idee of het wel klikt met het gastgezin. Gelukkig hebben ze wel elkaar. Zo nu en dan komen ze samen en kunnen ze dingen met elkaar bespreken. “We hadden een groepsapp waar we alle leuke, maar ook minder leuke dingen in deelden, we hadden wel steun aan elkaar, omdat we allemaal in hetzelfde schuitje zaten”, zegt Kendra. “Het meest ben ik opgetrokken met Chaundae. We maken echt van alles mee in het programma, er is altijd wel wat met ons! Er is echt een vriendschap tussen ons gegroeid.”

Gastgezin
In de serie zie je hoe het Kendra vergaat bij haar gastgezin: vader, moeder en drie zonen, waarvan de oudste 12 is en de jongste een tweeling van 3,5 jaar. “Ik heb er veel geleerd, maar nauwelijks Italiaans! Dat kwam doordat de ouders wilden dat ik Engels sprak met de kinderen. Ook heb ik veel huishoudelijke tips van de hostmoeder gekregen, die ik thuis ook toepas. En ik weet nu dat het oké is om emoties te verwerken en daar de tijd voor te nemen.”
Kendra wil zeker nog eens terug naar Rome. “We hebben de stad niet optimaal kunnen beleven vanwege de vele oranje/rode zones door corona. Bij thuiskomst viel ik best in een gat: van de hele dag druk naar niks doen. Gelukkig heb ik nu werk bij Sundays Lisse als zonneconsulente en neem ik zoveel mogelijk acteer/televisieklussen aan. Want dat is uiteindelijk wel waar mijn hart ligt. Op een dag hoop ik actrice te zijn.”