Afbeelding
Foto:

Eerste paal de grond in op Karel Doormanplein

Hillegom n De eerste paal geboord van het nieuwe appartementengebouw met 27 sociale huurwoningen aan het Karel Doormanplein ging donderdag 24 juni de grond in. In het gebouw komt een mix van woningen geschikt voor senioren, starters en 2- of 3-persoonshuishoudens.

Hans Al, bestuurder van Stek, heeft uitgekeken naar dit moment. "De eerder gesloopte portiekflats maken plaats voor betaalbare huurwoningen voor verschillende doelgroepen. We zijn blij dat de woningen volgend jaar beschikbaar komen."

Aannemer Plegt-Vos bouwt het complex in een bestaande wijk. Daarom is gekozen voor boorpalen in plaats van traditionele heipalen.

Dit geeft minder overlast. De woningen worden voor een groot gedeelte vooraf gemaakt (prefab) en op de bouwplaats met behulp van een speciale kraan in elkaar gezet. De woningen voldoen aan de huidige eisen van duurzaamheid, isolatie en worden voorzien van 136 zonnepanelen.

Het bijzondere aan het gebouw zijn de extra brede terrassen over de gehele breedte van de woning.

Voor dit project waren de kaders van het bestemmingsplan zeer bepalend voor het ontwerp en Stek wilde graag een gebouw dat aan alle kanten woonkamers kreeg in verband met sociale veiligheid. Bewoners zullen veel daglicht ervaren in de woning door de extra grote daglichtopeningen.

Het gebouw is voorzien van een lift. Vijf tussenwoningen op de begane grond hebben een eigen entreedeur en een kleine privétuin aan de achterkant van het gebouw. Het groen aan de voor- en zijkant wordt gemeenschappelijk. Met als doel een verzorgde overgang van privéterrein naar de openbare ruimte.


Extra brede terrassen over gehele breedte van de woning

Verschillende soorten huishoudens kunnen in dit appartementengebouw wonen. In het gebouw komen 5 tweekamerappartementen geschikt voor starters, 15 driekamerwoningen, 2 vierkamerappartementen en 5 driekamerwoningen met een tuintje die geschikt zijn senioren. Bij de toewijzing van een sociale huurwoning is Stek gehouden aan de overheidsnorm ‘passend toewijzen’.

Op de website van Stek is hier meer over te lezen: www.stek-wonen.nl/


Stek beheert 11.600 woningen in Bollenstreek

Woonstichting Stek is actief in Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen. Stek beheert zo'n 11.600 woningen en ontwikkelt nieuwbouwprojecten met sociale huurwoningen. De focus ligt op betaalbare huurwoningen in prettige buurten, vooral voor mensen die niet zelf in hun huisvesting kunnen voorzien.