LisserNieuws in de vakantietijd

Lisse n In verband met de vakantieperiode verschijnt de krant de komende weken minder vaak. 

LisserNieuws verschijnt niet in week 30 (volgende week), week 32 en week 34. Er komt wel een krant in week 31 en week 33. Vanaf week 35 is alles weer normaal en valt de krant weer wekelijks op de mat. Fijne vakantie iedereen!


Botanisch tekenen

Lisse n Volgend onderdeel van het Zomerprogramma van De Paraplu is een workshop botanisch tekenen onder deskundige leiding van Patricia de Jong.

Al sinds de 16e eeuw worden bloemen en planten voor wetenschappelijke doeleinden in beeld gebracht. Aan de hand van beschikbare voorbeelden gaan we als aspirant-botanici na zorgvuldige observaties en metingen aan de slag met gegarandeerd mooie resultaten tot gevolg! De workshop is op vrijdag 30 juli van 10.00 tot 12.00 uur in De Beukenhof, Eikenlaan 2a. Deelname kost 5 euro, inclusief alle materialen en een kopje koffie/thee. Vooraf aanmelden (voor 23 juli) is noodzakelijk. Dit kan bij Lida Zoet op werkdagen van 17.00 tot 18.00 uur via telefoon 410331 of via e-mail: lidazoet@hotmail.nl.


Ringdijk opgeknapt

Lisse n De Ringdijk is een populaire locatie voor de jeugd om te recreëren en samen te komen. Om dit te faciliteren zijn enkele aanpassingen aan en rondom de Ringdijk gedaan. 

Het voetbalveldje aan de Van Ostadestraat is opgeknapt: er is een zogenaamde ‘dug-out' geplaatst en een ballenvanger. Er waren ook klachten over geluidsoverlast voor het appartementencomplex Roversbrouck. Daarom is ervoor gekozen het grasveld deels te vervangen door beplanting, waarmee de aanzuigende werking van het grasveld af zal nemen. Er is een loopbrug gelegd vanaf het voetbalveldje naar de Ringdijk, zodat deze toegankelijker wordt. De mogelijkheid om een vissteiger aan te leggen wordt nog onderzocht. Aan de zuidelijke kant van de Ringdijk, ter hoogte van de ijsbaan, wordt het gras kort gehouden. Hier staan twee bankjes, waardoor dit een fijne plek is geworden om te verblijven.