Lekker buiten tuinieren bij De Groeituin

Hillegom n Voor iedereen die zin heeft om in de frisse buitenlucht samen de handen uit de mouwen te steken; wees welkom op de maandelijkse tuinwerkdag op De Groeituin.

Zaterdag 7 augustus gaan de werkschoenen weer aan van 10.00 tot 13.00 uur. Er zijn grote en kleine klussen, voor ieder wat wils. Uiteraard wordt er op gepaste afstand gewerkt met de RIVM richtlijnen in het achterhoofd. Voor koffie en thee met wat lekkers wordt gezorgd. 

Naast de maandelijkse tuinwerkdag is het ook mogelijk om elke dinsdag van 13.00 tot 15.00 uur en woensdag van 15.30 tot 17.00 uur lekker aan de slag te gaan op De Groeituin. Op die momenten is er een medewerkster van WelzijnsKompas aanwezig. De Groeituin biedt een moment om even heerlijk buiten te zijn, de handen uit de mouwen te steken én nieuwe mensen te ontmoeten, waarbij gelijk een bijdrage aan De Groeituin geleverd wordt. 

Voor het aanmelden voor de tuinwerkdag, als krachthulp, kartrekker, tuinvrijwilliger of bij meer informatie kan er contact opgenomen worden met buurtwerker Carlijn French van WelzijnsKompas via c.french@welzijnskompas.nl of 0252 – 757100. De Groeituin is op Sociale Media te volgen via @degroeituin_hillegom. 


'Hoe vertellen we aan het de kinderen?'

webinar n Het Centrum voor Jeugd en Gezin houdt in september het Webinar ‘Hoe vertellen we het de kinderen’ voor ouders die gaan scheiden en voor professionals die met dit onderwerp te maken hebben.

Wanneer een echtscheiding onvermijdelijke is, dan komt er een moment dat de kinderen moeten worden ingelicht. Veel ouders zien hier tegenop. Het is dan ook een ingewikkeld gesprek. Want hoe vertel je het de kinderen? Wat is het beste moment? Welke vragen zullen de kinderen hebben? 

Tijdens deze Webinar krijgen deelnemers handvatten om het gesprek samen voor te bereiden en inzichten in welke vragen de kinderen kunnen hebben. Ook is er aandacht voor de periode na het gesprek.

Deze activiteit wordt verzorgd door Roosmarijn Groenendijk, scheidingsspecialist en mediator en Lianne Jongsma, pedagogisch adviseur van het Centrum voor Jeugd en Gezin

Het webinar is op woensdag 22 september van 20.00 tot 21.30 uur. Aanmelden is gratis. Meer info op: www.cjgcursus.nl.


Zomertraining bij de korfbal

Hillegom n SDO korfbal organiseert voor het tweede jaar zomertrainingen op het eigen veld voor de Hillegomse jeugd. 

In een reeks van zes avonden worden de kinderen aan de hand van diverse thema's sportief vermaakt. Tijdens de zomervakantie is op het veld naast Sportplaza een gezellige avond vol sport en spel. Dit jaar zijn de thema's de Olympische spelen, Floor is Lava, James Bondspel, Waterpret, Vol gas op het gras en Meeste stemmen gelden.

Iedereen die ook een avond mee wil doen, alle jeugd is welkom van 6 tot 12 jaar.

Elke donderdagavond tot en met 26 augustus van 18.30 uur tot 20.00 uur bij SDO aan de stationsweg 45. Aanmelden kan bij SDO Korfbal.