Foto: Barry Out.
Foto: Barry Out. Foto:

Hillegoms jeugdkamp terug uit de ruimte

Hillegom n Het Hillegomse jeugdkamp de Hill-Billies zijn een week in de ruimte geweest. Dit was het thema van het kamp dat dit jaar in Hellendoorn werd gehouden .

Zaterdagochtend vertrok een bus met 44 kinderen en 26 begeleiders voor een volle week met spellen en activiteiten. Transportbedrijf van Schie reed met een vrachtwagen mee om de fietsen, bagage en spellen te vervoeren. Transportbedrijf De Wit stond aan het einde van de week klaar om de spullen weer naar Hillegom te brengen.

De kinderen werden allemaal leuke activiteiten gedaan. Zo stonden er veel actieve spellen op het programma, zoals levend stratego, omgekeerd verstoppertje, levend bingo en ratten & raven. Ook genoeg andere activiteiten zoals griezeltocht en het liedjesspel. De kinderen hadden dus genoeg te doen "De waterspellen vond ik het leukst. Het best was ik in het sponsgooien. Ik liet de spons maar een paar keer vallen", vertelt een van de kinderen enthousiast. Op het kamp strijden 4 teams tegen elkaar. Zij hebben allemaal een andere kleur. Elke ochtend worden de punten bekend gemaakt door twee wezens uit de ruimte. Aan het einde van de week werd bekend dat groep geel de winnaar is van dit jaar.


Vorig jaar kon het kamp niet doorgaan, maar met de nodige aanpassingen is het nu een veilig kamp. De vossenjacht in het dorp, winkelen en zwemmen ging helaas niet door. Zo was de kans op besmettingen zo klein mogelijk. "We hebben veel nieuwe dingen bedacht. 

Zo hebben we in plaats van het shoppen een Hill-Billies-winkel met allemaal leuke kampspullen en speelgoed", laat hoofdleiding Esmeralda weten. Wel hebben ze fietsen mee, zo gaan ze naar een speelbos en een speurtocht op de fiets doen.

De voorbereidingen voor volgend jaar zijn al weer in volle gang.