Afbeelding
Foto: pr

Volksuniversiteit Lisse presenteert nieuw cursusprogramma

Leren n De Volksuniversiteit Lisse (VL) biedt voor het seizoen 2021-2022 een vernieuwd en veelzijdig programma met cursussen, workshops en lezingen.

Een belangrijk onderdeel vormen de taalcursussen op diverse niveaus evenals het brede aanbod van creatieve cursussen en workshops. Op het gebied van bewegen en ontspannen is er van maandag tot en met zaterdag veel te doen. Alle nieuwe en herhaalde cursussen zijn te vinden op de website volksuniversiteit-lisse.nl.

Nu al zijn er honderden aanmeldingen voor het nieuwe seizoen binnengekomen. Binnenkort verschijnt ook de nieuwe cursusbrochure die vanaf 24 augustus verkrijgbaar zal zijn bij onder meer de lokale bibliotheken en bij de balie van de Volksuniversiteit, Vuursteeglaan 9 in Lisse.

Op dit moment is de VL voor informatie bereikbaar via de e-mail: info@volksuniversiteit-lisse.nl. Actuele informatie over cursussen, lezingen, cursustijden en kosten zijn te vinden op de website, waar men zich ook kan inschrijven.


Zomermarkten SWG Lisse

Lisse n In het Witte Kerkje aan de Prinsessestraat 1 vinden nog tot en met 28 augustus elke vrijdag en zaterdag zomermarkten plaats.

Van 10.00 tot 15.00 uur kunnen bezoekers lekker struinen tussen allerlei curiosa, boeken, platen en cd's, kleding, spelletjes en puzzels. Ook op huishoudelijk en elektronisch gebied is er van alles te vinden. 

Het assortiment wisselt wekelijks en wordt aangevuld. Toegang tot de kringloopmarkt is gratis. 


Nieuwe tentoonstelling in De Zwarte Tulp

kunst n In Museum de Zwarte Tulp is sinds 14 augustus de tentoonstelling Bloemboeketten te zien. De expositie loopt tot 5 december. 

Ze zijn een beetje uit de gratie geraakt, geschilderde bloemstillevens uit de vorige eeuw, maar bij de tentoonstelling Bloemboeketten is te zien hoe vrolijk, veelzijdig en inspirerend die schilderijen zijn. Voor de meeste schilders was het schilderen van bloemstillevens niet hun belangrijkste onderwerp. Zij deden het erbij, het was eenvoudig te doen. Die ongecompliceerdheid stralen de schilderijen dan ook uit en bepaalt hun aantrekkingskracht. Bloemboeketten, met schilderijen van zeventien verschillende kunstenaars, biedt aan de hand van één onderwerp een blik op veelzijdige ontwikkelingen van de kunst uit de vorige eeuw. Een tentoonstelling die inspireert tot zelf schilderen en tot zelf boeketten maken. Bezoekers kunnen zelf hun boeket samenstellen (met kunstbloemen), dat fotograferen en mailen naar info@museumdezwartetulp.nl, dan zorgt het museum dat het op Facebook komt. Er worden ook workshops georganiseerd; kijk daarvoor op de website van het museum.

Meer over de tentoonstelling lees je op www.lissernieuws.nl.