Workshop handlettering in KrantCafé

LIsse n In het KrantCafé, gevestigd in 't Poelhuys aan de Vivaldistraat 4, is er op vrijdag 10 september een creatieve workshop handlettering.  De deskundige leiding is in handen van Patricia de Jong. Handlettering is het tekenen van mooie letters in allerlei vormen, maten en stijlen. Het is een erkende vorm van kunst. Na enige oefening wordt een persoonlijke kaart uitgewerkt en ingelijst. De workshop is van 10.00 tot 12.00 uur. Deelname kost 5 euro inclusief alle materialen. Vooraf aanmelden bij Lida Zoet, 0252 410331 of mail: lidazoet@hotmail.nl.


Keukenhof Dahlia Dagen

Lisse n Momenteel staat de tuin rond Kasteel Keukenhof weer vol met bloeiende dahlia's. Van woensdag 1 tot en met zondag 5 september zijn er de Keukenhof Dahlia Dagen. Het publiek kan dan niet alleen de 150 soorten dahlia's bewonderen, maar ook dahliasculpturen, gemaakt door studenten van het Clusius College, opleiding Bloem & Design Alkmaar. Ook worden er drie grote dahliaharten gestoken door vrijwilligers van het Bloemencorso van de Bollenstreek. De Keukenhof Dahlia Dagen worden georganiseerd samen met het Holland Dahlia Event, waarin de dahliakwekers zich verenigd hebben.


Wethouder bezoekt De Fontein voor campagne opening scholen

Hillegom n Het nieuw schooljaar gaat van start. Dat betekent dat de kinderen en jongeren weer massaal de weg op gaan en deelnemen aan het verkeer. In de eerste drie maanden na de zomervakantie raken meer kinderen betrokken bij verkeersongevallen. Dat komt niet alleen door hun onervarenheid in het verkeer, maar ook doordat automobilisten niet meer gewend zijn aan alle schoolgaande kinderen. Daarom voeren de gemeente, de regio Holland Rijnland, het ROV Zuid-Holland en Veilig Verkeer Nederland samen met politie en scholen al jaren de campagne “De scholen zijn weer begonnen”. Deze actie startte in 1988 om automobilisten aan te moedigen rekening te houden met kinderen en jongeren in het verkeer. Woensdag 1 september brengt wethouder Karin Hoekstra een bezoek aan basisschool De Fontein. Samen met de kinderen van de school vraagt zij om extra aandacht voor de verkeersveiligheid. 


Syrische dineravond bij Kooksaam

Lisse n Stichting Kookkracht, bestaande uit een kookteam van Syrische vrouwen, verzorgt catering op locatie. Op 10 september gaat Stichting Kookkracht daarnaast van start met maandelijkse restaurantavonden bij Kooksaam in Lisse. 

De Syrische kokkinnen zullen voor hun gasten een driegangendiner verzorgen en dit ook zelf uitserveren. Op deze manier werken de vrouwen niet alleen achter de schermen aan het bereiden van hun Syrische gerechten, maar vindt er ook een ontmoeting met hun gasten plaats. Het eerste geheel verzorgde Syrische diner vindt plaats op vrijdag 10 september om 18.00 uur. De prijs voor het driegangenmenu bedraagt € 25,- p.p. Drankjes worden apart afgerekend. Voor de restaurantavond dient vooraf gereserveerd te worden. Kooksaam heeft plaats voor vijftig personen.

Wilt u op 10 september aanwezig zijn bij de Syrische dineravond van Stichting Kookkracht? Stuur dan een e-mail naar info@stichtingkookkracht.nl en vermeld het aantal personen waarvoor u wilt reserveren. Vermeld het tevens als u vegetarisch wenst te eten of andere dieetwensen heeft. Vragen? Stel deze dan via de mail of bel directeur Dima Abu Zeidan: 0618620860. Kooksaam zit aan de Heereweg 460.