Speurtocht Lisser Kaninefaten

LISSE n Kun je net als Mowgli je weg vinden door de Jungle? Kun je net zoals Shanti vuur maken met 1 lucifer? Kan jij beesten spotten in het bos? Je kunt het allemaal leren en meemaken bij de outdoor speurtocht van Scoutinggroep de Lisser Kaninefaten.

Op zaterdag 18 september van 10 tot 12 uur kan de jeugd van 5 tot 11 jaar zich lekker uitleven in het bos tijdens deze gratis open dag. In het bos is een speurtocht uitgezet met leuke posten. De activiteiten zijn divers en hebben allemaal het karakter van buiten zijn, natuur en creativiteit. Van tevoren inschrijven is niet nodig. De organisatie is in handen van de Lisser Kaninefaten. Het clubhuis is te vinden aan de Loosterweg Zuid 4 (kruising Spekkelaan) in Lisse. Voor meer informatie kunt u ook mailen naar outdoor@kaninefaten.nl.


Weer voorlezen in de bibliotheek

Lisse n Er wordt vanaf woensdag 1 september weer regelmatig voorgelezen aan peuters en kinderen in de bibliotheek aan de Koninginneweg 79A.

Iedere maand is er een ander thema, bijvoorbeeld over reizen, sport of over kunst. Op de website van de Bibliotheek Bollenstreek vind je alle thema’s. Het voorlezen gebeurt steeds op de eerste woensdag van de maand van 14.30 tot 15.30 uur en is voor kinderen tot 7 jaar. Meedoen is gratis en aanmelden is niet nodig. 


De Tafel van WelzijnsKompas

Lisse n De Tafel van WelzijnsKompas is elke maandag van 15.00 tot 16.30 uur in de bibliotheek van Lisse. 

Iedereen is welkom met een vraag over mantelzorg, vrijwilligerswerk, zelfstandig wonen of sociale contacten. Met enige regelmaat heeft de Tafel een gast aan tafel, een (vrijwilliger)organisatie met informatie over vrijwilligerswerk of diensten & activiteiten. Aanschuiven is kosteloos en vrijblijvend. Men kan een test doen om te ontdekken welk vrijwilligerswerk bij hen past. Of een afspraak maken voor een adviesgesprek met een van de adviseurs van WelzijnsKompas. Wie alvast op zoek wil kan kijken op www.welzijnskompas.nl, www.vrijetijdbestedinglisse.nl of www.nlvoorelkaar.nl.